Monday, March 14, 2011

The Constant Gardner (2005)




Filmide vaatamisega viimasel ajal kehvasti läinud..ei ole enam seda peale hakkamist..kui aga telekat õhtul plõksides avatasin et üks läbu kanalitest hakkab näitama "Ustavat aedniku" olin rõõmus ja sättisin ennasy vaatama.
Film mis millegipärast nägemata seni....enamus süüks idiootlikult loogikal..et Rachel Weisz ja miski aedniku asi..ääh ju ta üks tavaline kõrbe romantika jälle ole.
Siis sain kätte raamatu --ühe mu lemmiku Le Carre oma ja pealkiri oli see sama.
Sosult klassikaline eurooplaned vägistavad arengumaad lugu..teod mis täis raha, äri, vandenõud ja ääretut kurjust. Kus meditsiini saab prakiseerida alas kus inimelul on tavapärase tassi täie hind.. Paradiis.
Inimesed kes seda idülli segada püüavad kõrvaldatakse.
Üks kõik kui armas see aafrika laps ekraanilt vastu vaadates ka ei tundu olen olnud koguaeg seisukohal..et nad peaks rahule jätma..ja laskma neil ise areneda sinna kuhu siis loodus ajab. Miks me sekkume? Kõlab pisut julmalt et ..mis mõttes ei aita majanduslikult?..veega?..riisiga?..arstiabiga?..Ei aita jahh.
Las tapavad seal isu täis ..küll ühel hetkel pärale jõuab et päris nii ei saa.
Pragmaatilise arsti põhimõte oli õige..mina toidan ja aitan naisi ja lapsi. nemad hoiavad kodu..mehed on vägivaldsed, joodikud, mõttetud. Ju ta õige ole..ka kui mõnele erandile liiga peaksime tegema.
Filmist... Suurepärane näide sellest kuidas "kolli" näitamata vaatajas tõelist õudu ja pinevust tekitada. Väga ilusti ja läbimõeldut ülesse võetud. Ilusad näitleja tööd. Inimesed kes ei ole mitte täiuslikud..kõik on enda moodi ja oma vigadega.
Rez. Fernando Meirelles on vist geenius..sest kõik mida puudub sel on ma mekki juures pärast "Blindness" oli hea." Ciade de deusist" ei räägigi mitte.
Peamiselt midagi esile tuua selliste lugude puhul ongi raske..tekib ühtlane tugev terviks mis tekitab uhke atmosfääri ja emotsiooni.
Hästi vormistatud maitsekas film.

No comments:

Post a Comment