Friday, January 11, 2013

Taken 2 (2012)



http://www.imdb.com/title/tt1397280/?ref_=fn_al_tt_1

Liami plastmassist naine ja tütar on väsinud-tüdinud oma villades elamisest. Naise uus mees keerab vussi ammu planeeritud vabastava puhkuse reisi. Vat see teeb kurvaks ja tekitab veel rohkem pisaraid.
Liam tuleb appi ja kutsub oma naised töö juurde kaas Türki.
Teisel pool maakera vihased Albaanlased matavad Liami kätetööd ja lubavad mehe enda sinna samasse kohale vedada ja tema vere sinna mulda lasta. Et kadunud naiste vägistajate-röövijate hinged saaksid rahu.
Nii nad Türgis kohtuvadki kõik ja hakkab jama pihta. Taken 2 on üle kolmandiku viletsam kui esimene, mis oli üllatav ja värske. 2'e puhul näikse sama retsepti kasutavat küll, kuid midagi on totaalselt valesti ja maitse on lootusetult lahja. Ka Liami ühe kasvav šarm ei suuda eriti miskit päästa. Film on nii vilets et tahaks loogika vigade kallal iriseda. Kuidas automaadiga ameerikas eksamitel läbipõruv tsikk..Itsambuli kitsastes tänavatel nagu Loeb mersu taksoga manuaalselt käike lappab ja karjub ise et ta ei suuda.
Võib vist nimetada lähiaastate üheks viletsamaks filmi järjeks küll. Naiivne..täis tühje lauseid.
Neiu kes jookseb suurlinna katustel ja loobib granaate et siis isa saaks paukude järgi teda edasi juhatada. Hämmastav on selle loo kirjutajate hulgast leida Luc Bessoni nimi. Loodame et tema töö oli seal marginaalne või on ka tema maitse jäänud toppama 15 aasta tagusesse aega. Meile tahetakse selgeks teha et ega ikka kõik moslemid ju halvad tegelt pole..kuigi keskmisel Postimehe lugejal on seda raske mõista. Imdb's ringleb türklaste hord, kes mõtetult nuriseb et tegelikult pole Istambul mingi agul ja meie taksod ja politsei autod pole küll sellised romud. Nad vist usuvad siis siiamaani et Bruce Willis lasi selle meteoriidi tükkideks mis oleks muidu maad tabanud.
Ja lõppu jäeti juba mõnuga lohisev ots et varsti teeme veel uue osa.






No comments:

Post a Comment