Wednesday, January 23, 2013

Flight (2012)



http://www.imdb.com/title/tt1907668/

Filmi algus uhke .Paljas inimene tõuseb voodist ja jalutab midagi varjamata mööda tuba. Mõtlesin mis kurat? Ei keeraga lina ümber kõhu või. Niimoodi me küll ameeriklastele meelt mööda olla ei saa.
Piloot tõmbab endale ninna ja kurku kõik mis liigub ja põleb. Itsub lennukisse..teeb endale mehise apelsinimahla-viina koksi sinna otsa ja läheb sõiduks.
Film tuletab mulle vägagi meelde miks ma lendamist ei salli. Need helid ja plastmassi lõhna taolised haistingud tõid kananaha ihule..vaat et oli tunne kui keegi rõhkudega mängiks ja su kõrvad sellele kaasa  võnguksid. Olles kord kinni ja lahti.
Kogu crash oli vägagi realistlik ja efektne vaat et nagu "The Grey" loos. Mitte üleliia poosetav , selle asemel reaalne ja vastikust tekitav. Üldse on jäänud "The Grey" mind kummitama olgugi et ma värskelt peale filmi vaatamist selle kiirelt maha tegin.
Purjus -tuterdav Denzel Washington ei mõju huvitavalt (Gary Oldman, Downey jr. etc). Ta proovib seda teha usutavalt kuid tema joodik on filmi jaoks igav joodik kes vaid tatistab ja siis kukub nöoli magama.
Pärast jamade selginemist..ostab mees poest kahe liitrise sangaga viinapudeli. Loll on loll ja joodik on joodik. Olen selliseid kohanud kes nõuavad autasu oma kaine nädala eest ja siis lähevad lappama veel suuremate pööretega kui ennem.
Filmi üks meeldivamaid stseene oli koridoris kohtuvate zombie-suitsetajate stseen. Kes salaja haigla koridoris suitsu kiskusid ja oma haigusi võrdlesid. See oli armas.
Oma karjääri halvima ja tänumatuma rolli tegi John Goodman. Zemekis on meister . Selles pole kahtlust.
Filmi lõppu veel 10 minutit moraali. Denzel (pisut tänamatult seekord) oscaritele kandideerima. Film missugune.
Et mis siis on tähtsam kas juua täis joodik kes suudab oma ime manöövriga päästa 100 inimest , või kaine juht kes seda ei suuda. Ma usun et see purjus mees oleks sama tembu ka siis ära teinud kui ta kaine oli ja veel kindlamalt.






No comments:

Post a Comment