Tuesday, July 5, 2011

True Grit (2010)



Kui Coenid midagi teevad..olen ma ikka kohal ja vaatan selle ära. On olnud paremaid ja halvemaid aegu..algas see minu jaoks üliefektse ja siiani ühe lemmikloo "Fargoga". Tean et üks tuttav korraldas oma tüdruksõpradele "Fargo testi"..näitas neile ära Frago ja siis reaktsiooni pealt järeldas et kas saab asja või mitte.
Paistab et Coenide nõrgem periood on lõpule jõudnud ja häid asju tuleb aga juurde..rõõm taas et neil tekkinud oma lemmikute punt Bridges ja Josh Brolin olid taas kohal igati teenitud raha väärt. Pisut meenutavad Coenid ka juba Woody Allenit, kelle filmidesse Hollywoodi nimekad staarid ihkavad kaasa lüüa. Seekord Matt Damon, kes oli Texas Ranger..pödlad vöövahel kuulutas see mees ikka ja jälle et ta on Texas Ranger ja sai ikka ja jälle peksa. Tore et Matt Damon selliseid lugusid teeb.
Coenide parim osa on dialoog, nad ei hakka kedagi eos süüdi mõistma vaid annavad ka lollimale tegelasele võimaluse oma motivatsioone selgitada , et vaatajad püüaksid ka teda mõista.
Kogu lugu kulgeb mõnusalt ühtlases tempos ja kogu seda asja kulgemist ja rütmi hoiab oma loiu kõnemaneeriga Jeff Bridges. Kiiresti rääkiv asjalik neiu ammendab ennast 10 minutiga, siis läterdab ta küll edasi..aga Bridgese korin annab loole õige rütmi.
Filmis on kuhjaga actionit..verd lendab ja mehi langeb. Kuid ka nagu Fargos..ei ole see show omaette..pigem tundub olevat tegu nagu osana elust..mis näib vaatajale krotseskne-naljakas kuidas Coeni tegelased üksteist tulistavad.
Filmi peenem lause: Pärast pikka jooksu ütleb hingeldav Brides..,et pagan ma olen kasvanud vanaks.
Sama nimega lugu ilmus ka 1969 aastal..peaks ka selle ära vaatama..nimekiri uhke John Wayne, Robert Duvall, Dennis Hopper, Glen Campbel.
Väga äss road movie. Coenid on vormis..rõõm.

1 comment:

  1. Filmiblogijate III kokkutulek tulemas.
    Tee oma hääl loetavaks: http://www.doodle.com/t9mwvtvbb69zquqe#table

    Infot ürituse kohta annab Facebooki page: "Filmiblogijad" ja Google. Märksõnad "Filmiblogijate kokkutulek" ja nime "Pöfböf-i" erinevad variatsoonid.

    ReplyDelete