Sunday, March 15, 2009

Three Days of the Condor (1975)













http://www.imdb.com/title/tt0073802/


Mul on hea meel et see film mulle ette söödeti. Eelmisel aastal lahkunud Sydney Pollacki poolt tehtud uhke lugu. Faye Dunaway ja Robert Redford on veel noored, ega vaja plastilist kirurgiat. Pollackile sellised lood meeldivad ja sobivad ka "Firm" tuli ta väga hästi välja. Põnevust jätkub..ässalt moondub raamatukoi ümber spiooniks..tähtsad mehed kontorist põhjendavad seda sellega et ta loeb palju..sellepärast oskabki..ja ma tean et kordan seda , et selleks pole palju vaja et põnev oleks vaadata(võrreldes kaasaegse filmikeelega).
Põnevus tehtud siis vahepeal hakas meenuatama "Plow upí "...siis mindi aga looga edasi. Max von Sydow..mees kellel alati jalad maas ja kui tema ekraanile ilmub siis kohe ta ka selle täidab. Ka nüüd teeb ta uhke palgamõrvari rolli..sellist inteligentset palgamõrvarit ma rohkem filmides näinud ei ole. Mees kes tappes sihib alt ülesse et ikka enesetapu mulje asi jätaks..kustutab lahkudes tule jne. ..smart guy. Tasub rahulikult ära kuulata ka lõpu tüütud "monoloogid"..mis siis arvati 1975. aastal..kui sealne madin käis Venetsueela õli pärast..siis pakkus CIA kutt et järgmised tulevad kas toidu või plutooniumi pärast. Ta eksis ikka veel tiirleb maailm ümber õli.
Ja kasutas ka väljendit ..mis hiljem üle kantud "Few good mani" Nicolsonile ...et tegid riigile karuteene ...Sweat dreams son.

No comments:

Post a Comment