Thursday, April 17, 2014

Lincoln (2012)



http://www.imdb.com/title/tt0443272/?ref_=nv_sr_2

Esimene küsimus..miks pidi tahtma Steven Spielberg tegema filmi Lincolnist?
Tegu siis Lincolni aegse poliitilise thrilleriga mida me näinud olema ja mida pea igas raamatus menukite autor Grisham harrastab. Saada nädalaga kokku piisav hulk hääli , et neegrid orjusest vabastada. Esialgsest võimatust misioonist saab ameerika unelm. Sama nagu kaasaaegne valimiskampaania , aga tegutsevad hoopis varasema ajastu inimesed. Kas see oligi Spielbergi jaoks kõige intrigeerivam seda valikut tehes?
Danile Day Lewisest ei tahakski rääkida. Ta on..oli hea. Sally Fields oli samuti närvidele käiv aga hästi tehtud.
Igavavõitu lugu saab hoo sisse alles siis kui vanamehed nagu Tommy Lee Jones ja David Strathain hoo sisse saavad. Sest vaataja hakkas juba kergelt sellest üliinimesest teiste kohal hõljuvast Lincolni vahtimisest ära tüdinema. Sellepoolest tore film et kõik vanamehed kes saadaval olid ka rolli said.
Nagu Day Lewist ei maksa enam kiita nii ka kunstnikutööd. See käsitöö oskus on juba vaata et alati arvestatavatel filmidel perfektsel tasemel.
Filmil palju pettunuid vaatajaid, et mis kurat see on . Vaata pikk lugu ära ja isegi Lincolni mahalaskmist ei näidata. Neid ei huvita see et filmi lõpus saavad valged mustad läbisegi seista.
Millegipärast tuli seda kirjutades meelde film. "Lincoln vampire slayer" ja see mõte ajas muigama.






No comments:

Post a Comment