Tuesday, March 12, 2013

Django Unchained (2012)



http://www.imdb.com/title/tt1853728/?ref_=sr_1

Tarantinolik võõritus ravi. Korralik western. Kus negro selle sõna ürgses tähendus istub hobuseselga saab valida ise endale pintaksu (valib barokse pitsidega kuue) hakkab pahasid valgeid mehi maha kõmmutama.
Kui Tarantino tuleb on kõik valmis tema filme "püüdma" kes mõnuledes nautima, kes ootab midagi sealt mille tagant kinni hakata ja iriseda saaks.
Django võib ju kõva mees olla kuid Szhultchi sugust gentelmani temast ikka ei saa. Saksa hambaarst määrab kogu loo tempo ja suhtumise kerguse. Hr. Waltz on geenius..tema vaoshoitud maneeri varju jäävad nii higistav Di Caprio, kui muhelema ajav kurjur negro Samuel L. Jackson.
Tarantino on tugev karakterite keerutaja ja ei jäta kedagi hätta, kõik saavad särada. Tarantino ei hellita ta tulistab munadesse.
Tarantino muusikale on ette heidetud poosetamist..väidan vastu lõbus läbimõeldud jukebox sobib tema lugude meeleolude illustreerimiseks imeilusti. Kui keegi seda aga kopeerida proovib (kauges mõttes "Vasaku jala reede") on tulemus naeruväärne plagiaat. Samamoodi nagu muusikas väänab Tarantino ka tegevuses situatsiooni koomikat..nagu.
Filmi viimaseid minuteid filmides avastas vist Tarantino et kuradi palju verd veel kasutamata jäänud..ja ta kasutas selle kähku ära ühes tulistamises.
Selle ajastu murjan harjutab lumekingades lumes sumbates märki laskmist lumememme pihta.
Lahe dialoog ja kummitava jäävad Szhultchi viimased sõnad: " I Could not resist.."







No comments:

Post a Comment