Tuesday, October 23, 2012

Iron Sky (2012)



http://www.imdb.com/title/tt1034314/

Hea film see nüüd minu jaoks ei olnud. Kuid friigi filmiks muutumise-saamise eeldused on siin olemas küll. Intrigeeriv, leidlik, kohati geniaalne..imeilusa pildi ja kunstniku tööga. Pisut ebastabiilne film.
Natsid olid kolinud oma baasiga peale teist maailmasõda kuu varju poolele ja ehitanud sinna palju suuri rauast kolakaid ja kasvatavad uueks Reichiks uut põlvkonda. Kõik see natside atribuutika oli ime ilusti tehtud ja viimistletud filmi jaoks.
Filmi oli sisse toodud palju äratuntavaid stseeni lahendusi teistest fimidest..Mars Atack..Dr. Strangelov..Untergang. See oli järjekordne osa võõritsusest , kus vaataks nagu vahepeal retrospektiiv flash backidega komöödiat. Meenutades samas "Star treki" või "Starwarsi" paroodia filme.
Nalja sai..ameerika president saatis valimishäälte võitmise usus kuule neeger astronaudi. Kelle avastamisest šokeeritud natsid kähku albiino roti geeni juurde süstisid. Aga nägi see mees pärast seda friiki välja küll. Film kompis mu meeldivuse piire tõsiselt ja järjepidevalt. Nagu ka ameerika juhitv laua ümarlaua koosolekud (dr. Strangelove). Need kohad olid kuratlikud vaimukad. Kasvõi õnnetu näoga soome saadik kes käe tõstis ainukesena küsimusele, kes saalis olijatest ei ole oma satelliite relvadega varustanud.
Või siis P. Korea saadik kes tahtis natside rünnaku oma armastatud juhi kätetööks ja isiklikuks initsiatiiviks vormistada.
Meeldivuselt nõutuks tegev film.
ps. selle filmide puhul piltide valimisel probleeme polnud. Üks ilu ajas teist taga





No comments:

Post a Comment