Tuesday, December 28, 2010

L'immortel (22 bullets) 2010



Prantslastel on efektsete märulitega juba mõnda aega oma asi ajada. Coolid tegelased, läikivad püssid, kaunid daamid.
Jean Reno kodumaal tagasi. Ärist taandunud pereisa saab parklas 22 kuuli jääb ellu ime läbi ja hakkab siis "asju ajama".
Prantslased ei näe püstolitega naeruväärsed välja nagu eestlased oma püstolitega vehkimis ja ropendamiste lugudes . Tubli keskmik etendus. Midagi positiivset kah..ma suudan jälle prantsuse filme vaadata.
Nagu Ita Ever oleks laval olnud..kunstielamust ei saanud aga oli tore ,lihtne ,turvaline õhtu.


Wednesday, December 15, 2010

Die Another Day (2002)


Tegu Brosnani parima Bondi looga..kuid kindlasti ei küündi parimate bondide Moore ja eelkõige Conneri lugudeni. Bond jäigi eelkõige 60ndatesse. kui spiooni teema oli uus ..põnev ja nakkav. Kuid samas tunnen ma endiselt siirast rõõmu et nad Bondi lugusid ikka edasi teevad ka aastal 2010..Harry Potter vast sellist 60 aastast elu vastu ei peaks või mis?
Aktuaalne teema..kurjad mehed pärit Põhja-Koreast. Kui nüüd labaselt poliitikast rääkida ei taha ma 100% usaldada toetuda puhtalt lääne meelsetest pressi teadetest. Njaah Põhja-Korea näol tegu on pisut kuratliku diktaator riigiga..aga ega kõik pea ka meie nägu olema..Las nad olla.
Püssiga Halle Berry ei näinud üldse piinlik välja..piinlik episood oli filmis Madonna bondi debüüdi sutsakas. Ta on kohutavalt halb näitleja.. Isegi minutiga (vist isegi 30.suudab ta panna mind piinlikust tundma).
John Cleese Q'na on tore..Judi Dentch on parim M kes Bondi saagas eales esinenud.
Üle keskmise Bondi lugu.


Saturday, December 4, 2010

The Sorcerer's Apprentice (2010)




Wow Nicolas Cage on võlur.
Ümber jutustus algusest: võlurid madistavad iidsel ajal ja jäävad siis sajanditeks ootama ülim andekust. Ei ole seda ei indias ei hiinas ei venemaal. Temaks osutub ameeriklane, pika tukaga tiinekast koolipoiss. Siuke nohisev ja läbi nina inisev (et endast veel haledamat ja vist ka pisut koomilist muljet jätta) noormees. Juba sel ajal oleksin pidanud põgenema..poe veel siiani üle saanud Scott Pilgrim jms. tiinekate ilast.
Edasi järgnes kohutav klišeede jada ja lamedate naljade festival. Disney stuudio tegi selle filmi küll kellegile muule kui seda olen mina. Filmi ei suutnud päästa isegi Alfred Molina.
Läks jälle suht halvasti. Keset filmi ma mõtlesin et kuidas ma küll nii saamatu olen et ikka ja jälle suudan valida kohutavalt halva loo. Peaks vist kindluse mõttes keskenduma vanade kindlate 60-80ndate. filmide juurde.
Mis arvate kumb võitis kas hea või kuri?