Tuesday, May 14, 2013

Dredd (2012)



http://www.imdb.com/title/tt1343727/?ref_=fn_al_tt_1

800 miljonit inimest elab megalinnas. Kus lahendada suudetakse ainult 6% kuritegudest. Enamus see lasub nahas ja sikliga kihutavatest kohtunik-võmmidest. Tööd on nii palju et jobutamiseks aega ei ole, kohtuotsas tehakse kohapeal.
Pärast esimest 5 minutit olin juba nagu järeldused eos teinud , et ...ee..selline B ja C kategooria vahel laveeriv film.
Kuid siis jõudsid me võmmid hiigelmaija, mis ennast lukku pani. Maja ärkli korrusel elav kuri daam, lubas kõigile head paremat kes võmmid maha löövad. Mitu tuhat inimest asub magusat autasu jahtima.
Nii palju aeg luubis tapmist pole ma veel kunagi näinud, kuid tuleb tunnistada piinlikusega et see oli ka kuradi efektne. Ja leidlikuks õigustuseks kasutakase filmis ka slo-mo droogi. Mis kuratlikult aja aeglaseks venivaks tatiks teeb. Kuri peategelane näiteks inimese ennem pilvelõhkuja katuselt alla lennutamiseks "rikastab" ohvri slo-moga. Kui pikk on see lend küll alla nüüd.
Kuigi pildiks on film ja elavad näitelajad on mõnus tunda taustaks siukest koomikslikku sisulist naiivsust, repliikide vahetusi, kaamera paigutusi  ja kulgemist.
Kerige kus kurat oma transformerite ja muude nikkel vidinatega kammerlik Dredd teeb neile filmina iga kell ära. Friigi maitse juures selle sõna heas mõttes.
Film oli toodetud kinos lammutamiseks 3d kleepuva lisana. Mida ma muidugi järjekordselt eirasin. Ma ju saan niig iga klaasikildu lendu vaadates aru mille jaoks see konkreetne kaader mõeldud on.
Ilusti tehtud film..mõnus taga keriv soundtrack. Film mis ülatas meeldivalt.
Muide Robocop on maha tehtud Dreddi pealt mitte vastupidi.




No comments:

Post a Comment