Friday, December 28, 2012

Premium Rush (2012)



http://www.imdb.com/title/tt1547234/


Lugu New Yorgis kihutavatest rattakulleritest. Kes riskivad enda ja teiste eludega iga jumala päev. Sellest hiljem. Filmi ässa tiitli varastas ära Michael Shannon, kes koleda suure mõmmina oli efektiivne ja usutav kaelani sitas sees inimesena.  Peale "Take a shelterit" üks huvitavamaid näitlejaid..tema koletuna tunduva kasvu ja kandlisele ainult halbade meeste näole vaatamata.
Gordon-Levitt on viimasel ajal palju pildis olnud ja põhjusega. Tema puhul saab juba rääkida neetud komplimendiga "oma tuntud headuses".
Hakkan vist vanaks jääma . Ma ei suuda nautida sellist jalgratastega autode ja jalakäiate manipuleerimist. Muigavat nägu, kui ta on jama jälle korraldanud. Et mis see neile andma peaks? Nemad on vabad? Ega anarhias ei suudaks hakkama saada ka selline vaba liiklushuligaan. Põhjus miks seda peategelane teebon..et arukas poiss põgeneb oma ülikonna ja kontoris passiva töökoha eest. Pisut jäi arusaamatuks loogika et pidurid on ohtlikud. Et sul pole võimalust pidurdada sunnib sind teist lahendust otsima?
Stsenaristid proovinud lisada romantikat ja ratturite laheda elu kambavaimu, see kõik on kõrvaline ja ei tüüta õnneks vaatajaid kaua. Saame nautida rahulikult naiivset loo põhiliini ja rattaga kihutamist new yorki tänavatel. Õnneks neil seal ilus ilm filmis.. Iga rattaga sõitev inimene teab et kui vastik on rattaseljas tatine-tuuline ilm.
Ilus ..lihtne ..kiire lugu.






Thursday, December 27, 2012

Ajeossi (The Man From Nowhere) 2010



http://www.imdb.com/title/tt1527788/

L. Korea "Leon". Vaikselt pandimaja pidav eks super agent ärartakse ülesse "vaikelust" kui naabri muidu tüütule tüdruku perele maffia mehed liiga hakkavad tegema.
Aasia klassika. Pisut naiivsena tunduv sisu, reageeringud, pisut tüütu muusika (no see selline nagu ameerika filmi lõptud viiulid, aga see oleks seal nagu sündiga tehtud).
Jamad hakkavad peale. Palju veidrate tukkadega mehi ja verd hakkab voolama. Ka neil ei ole pääsu ameerika mõjudest. Vägisi pressivad ameerika filmilikud väljendid ja laused kõnepruuki sisse. Pidevalt kurva näoga hea kakluse mees räägib aga vaid ainult inglise keeles.
Peategelane lõikab tuka maha, laeb relvad ja hakkab tapma.
Uskumatu on see mida suudavad sealt kandi mehed toota kahe mehe nugadega duellist. Selline kammerlik nugade klõbin trumpad üle maitsekuselt miilidega Stathani kihutamised ja autoga hüpped.
Lõpp läks venima ja see sünt mis ikka veel muusika tegi ei tahtnud vaikida.
Lugu mis oli pisut liig naiivne isegi L. Korea filmi kohta.







Tuesday, December 25, 2012

Puss in Boots (2011)



http://www.imdb.com/title/tt0448694/

Oli plaan minna kinno ja ära vaadata 3d jõuluhitt "Kääbik" esimene osa (kuidas neil õnnestus küll sellest 3 osa välja imeda?). Siis aga kujutasin ette täis saali ,kuhu minul küll planeerija inimesena varakult pilet oleks broneeritud. Sest kõik on kohal ja Peavad ära vaatama Kääbiku..sest on nagu see sõrmuste isand..nu see ongi see sama. No päris ei ole aga ..sama ikka. Siis ma kujutasin ette et kogu selle rahvas täis saali üle kolme tunni sunnivad nad mind prillidega filmi vaatama. Mis võtab 25% heledusest maha ja pole minu jaoks kunagi seda kannatuste rada väärt olnud.
Pere mahitusel vaatasin hoopis kassi loo ära. Ei pidanud pettuma..kergesti seeditav ,vaimukas. Nii et kui olete tüdinud Shreki reboundidest ,siis soovitaksin küll palju madalamatel tuuridel, mitte nii hüsteeriline. Pole nagu sundust tingimata naljakana mõjuna (tegijad pea 100% samad mis Shreki puhul Chris Milleriga eesotsas).
Sarmantne kass..kes vana kõutsina ikka ihkab veel mängida. Vananev röövlipaar, kes mures et röövida küll lõbus aga bioloogiline kell tiksub..peaks hakkama järglasi muretsema. Kaua sa ikka metssea kaarikuga kihutad ja inimesi röövid.
Kassiinimestele toredaid äratundmis momente.




Thursday, December 20, 2012

Moonrise Kingdom (2012)



http://www.imdb.com/title/tt1748122/

Wes Anderson. Mees teeb seda mida ta alati teab alustades minu jaoks Tennenbaumidega ja lõpetades mr. Foxiga. Värvikad tegelased..ilusad värvid. "Aega on" dialoogid. Ilus casting. Muusika mis kerib ennast taustal ja elab oma elu.
Retro stiilikas millel kraabitud filmi mekk juures. Ka rekvisiitidega oldud täpsed ja asjalikud.
Viimasel ajal meeldiv olnud Edward Norton..mehele tema +10 aastat täiuslikukt mõjunud. Meeldis ta ka väga mulle viimases Bourneys. Veel castingus sees Wes Andersoni stamm näitleja Bill Murray, kes tegi mis tahtis ja jalutas kaadris kus tahtis keegi teda ei juhtinud ega proovinudki nagu kordineerida.
Lisaks pisut võõras keskonnas olev Bruce Willis ja geniaalne Frances McDormand ema ja küla politseiniku armukesena.
Harvey Keitel..skautmaster. Kõlab juba jaburalt. Lisaks veel jutustav "päkapikk" kes ilmub ekraani nurka ja külvab meid üle saare kohta käivate faktidega.
Imeilusa karmaga film..pärast filmi lõppu oli pikalt muie näos. Mulle meeldib filme hinnata emotsionaalse tulemi järgi..olgu vorm ja sisukus noritav, loogika vigadega, viletsa käsikirjaga..kui emotsionaalne tulem on õndsaks tegev siis unustan kõik selle ära.
Lapsed kes mängisid taas väga hästi ja film mille võtteplatsil oli kindlasti lõbus.






Tuesday, December 18, 2012

Resident Evil: Retribution (2012)



http://www.imdb.com/title/tt1855325/

Alice ärkab ülesse ja kohtub zombidega..kui mitu aastat see meil juba nii on. Ja ikka ma vaatan suure mõnuga. Sellest filmist saanud perversne hobi nagu arvatavasti oli omal ajal Dallase vaatamine.
Noorem generatsioon kes vist isegi seda mängu ei tea kui ta esimese hitina tuli, ja pole Jovovichiga 5'ndat Elementi näinud..vaatab hämmingus et mis sitta jälle toodetud on. Üks kehv zombie lugu.
Film ise endiselt väga halb, kuid sest pole midagi. Selega ma olen arvestanud.
igikestev duell kumb kestab kauem kas Underworld või Resident Evil, siis panustaks viimase peale. Rersident Evil olnud algusest peale suht vilets B filmi käkk. Underworld alustas mahlakalt aga järgi suht kuivatatud nahk sellest. resident Evilil pole midagi kaotada olnudki.
Urbi poiss oli ka kohal, nagu Õhtulehe filmirubriigis kindlasti meeldiks ära mainitud saada..ehk siis "Meie mees resident Evilis".
Michelle Rodriquez sai seda teha mida ta oskab..üks väheseid naisi kes suudab automaati õiget pidi ja enam vähem õiges asendis käes hoida. Ai see sai nüüd magusalt sovinistlik lause. Kui juba läks siis veel. Mila hakkab 40 saama ja ikka näeb ta väga "mahlakas" välja.
Film kus tulistati palju..ja nägudega inimesed eriti pihta ei saanud. Pihta said need kes kandsid gaasimaski (äkki nad vaesekesed ei näinud läbi uduse klaasi et tule ette astusid) või kelle geenid olid muteerunud.
Veel..veel. Ärge kuulake kriitikute ja ablaste vaatajate nurinat.






Sunday, December 16, 2012

The Bourne Legacy (2012)



http://www.imdb.com/title/tt1194173/?ref_=fn_al_tt_1

Mulle väga meeldis filmi esimesed pool tundi kus naturaalses looduses pusserdav agent ja CIA's arvutimänge mängivad (droide juhtivad) poisid omavahel vägikaigast vedasid. Kuidas Renner ja mägimajas valves olnud agent..omavahel kõõritavad ja me vaatajana ootame kumb esimesena noa või tabureti haarab (ei haaragi).
Kuid siis läheb juba edasi nagu klassikaline poose Bond ja Mission impossible segune movie. Kus hästi palju napilt olukordi ja efektsematest efektsemaid tagaajamis ja kihutamis stseene.
Peategelane veab kaasas millegipärast üht ehmunud näoga tsikki (Rachel Weisz). Kõige krooniks on täiesti sürreaalne ja ülekeeratud siklitega kihutamise stseen.
Peatumatu hull palgamarvar kes kuulid seljas sikli selga ronib ja lenksu peal verd tilkudes ikka veel ihkab oma ohvrit tabada.
Eks ta üks Robin Hood ole..kus ära põlatud töömesilane tsinovnikutele kätte maksma asub, kes oma kabinettides ennast juba surematuks-puutumatuks kuulutanud.
Nii halb ta ju polnud..peategelased tugevad ja sümpaatsema poolsed. Liig palju meenutas tegevus Bondi-Mission impossibe mudelit. Meeldivaks üllatuseks oli Edward Norton, kes oma vaikse hääle ja olekuga oli meeldiv. Mängis hästi välja tõeliselt jõetuks tegevat agenti oma kaastöötajate rumaluse ja lollide ettepanekute vahel.
Filmitegijad millegipärast ei taha keskenduda ega mängi piisavalt võimalusega et käesolev tegevus toimub samal ajal Bourney hullamistega oma endiste nukujuhtidega.
Kui juba Bourney , siis ikka kindlasti ootan ja ootasin rohkemat.





Saturday, December 15, 2012

The Cold Light of Day (2012)



http://www.imdb.com/title/tt1366365/

Parem aus B film, kui wanna be A käkk.
Blueberryga businesman läheb isaga kalale, siis selgub et isa ikka ei ole see mees kes ta väidab et on. Pere kaaperdatakse ära. Ja juppie noormees hakkab käkerdades-koperdades seda tekkinud jama lahendama.
Castingus oli ripakil näitlejate hulgi allahindlusest saadud ässasid. Bruce Willis lasti lähku maha
Sigourney Weaver jättis "Prometheuse" vahele et teha evil bitchi kes on kuri kui kui herilane. Vihale aetud CIA äss eit laseb tänaval kõike mis liigub et kätte maksta poisikesele kes talle kehvasti ütles.  Samuti toredalt ta pea loksub kui ta autoga trepist alla sõidab. Vaat et sama ilusti kui Jaak Joalal teiskutes ralli stseenides.
Muidu klassika..nägus segaduses neiu kes endale peategelasele juurde kleebib ja kurjad kes jooksevad ise "mõõga" otsa.



Monday, December 10, 2012

Viini Postmark (1968)



http://www.imdb.com/title/tt0348332/?ref_=fn_al_tt_1

Mehed viinapudeli taga (Alfred Rebane /Jüri Järvet) meenutavad Luki aegu. Üks ihkab teise Wipa Blocki endale. Teine ei salli ei teda tuhvlialuseks teetakse. Löövad käed..selle peale esimese meheteona lendab klaas peeglisse (selleks et vaikus kuradile käiks). Kaup tehtud Martin Roll peab terve järgmise päeva tõtt rääkima...mõtlema ja ütlema.
Tegu ühe parima eesti filmiga üldse mida ma näinud u. 100 korda. See muide ei ole liialdus. kui inimesed vaatavad jõulude ajal Home Aloned läbi siis mina vaatan 3-4x nädalas ennam magamajäämist Viini Postmarki.
Jaan Räätsa friiki muusika. Meeletu tempo võrreldes tollaegsete kaskede latvades seikleva tavalise eesti filmi kaameraga. Korterite hullus, mustamäe kerkib imeilusa aura ja non stopina liikuvate veoautode rea saatel.
asi ise teatrist üle kantud filmi. teatrisse kirjutas Ardi Liives Martin Rolli loo Järvetile spetsiaalselt..seda on ka tunda. Istub kui rätsepa ülikond. Film rändas mööda venemaad ja oleks äärepealt Järveti Leari osale saatuslikuks saanud. sest loomenõukogu kuskil arvas et siuke naljamees küll Leariks ei kõlba.
Teatrietendus oli meeletult popp ja filmi võeti sellega võrreldes ikka palju jahedamalt vastu.
Meie aga aastas 2012 oleme õnnelikud et see filmile sai..meil ei ole ju võimalus Järvetit Draamateatri lavale vaatama minna.
Järveti mäng kubised detailidest.. Poisilik rõõm kui ta sõbrale oma Wipa Blocki presenteerib..."Ameerika..austraalia..austria ..ja...".
Kuidas ta ennem vaatab kas ümbrus on puhas ennem kui sõbrale tasku juurest rusikat näitab ja siis efektse 360 kraadise pöördega lahkub. Vinge et eestis sellised näitlejad olemas olid ja on.
Teatrist ei toodud üle legendiks saanud Taskut ja dispetserit. See filmi meeste vimka ja ilus leid Rammo ja Abel surematuks paariks filmis kokku panna.
Ausa mehe pilgu ees taltub ka naabri ülbe ja kuri koer.
Vaadake üle ja nautige.
Tsitaat:

Siin räägib... siin ei räägi mitte keegi. Üks Nõukogude Liidu kodanik. Mul on andmeid, et teie tehasest tassitakse hõlma all juustukerasid välja. Nii et tugevdage valvsust. Jaa, pange rahvamalev tööle. Jaa, nii, just.”






Friday, December 7, 2012

Looper (2012)



http://www.imdb.com/title/tt1276104/

Kui vaid seda grimmi ei oleks. Kindlasti tegu leidliku filmiga. Siia pole irooniat tarvis..selle eest lilled.
Looperid istuvad relv käes põllu ääres ja ootavad millal ohver neile ette lendab läbi ajatunneli, siis nad vajutavad päästikule ja korjavad oma preemia ülesse.
Jama selles et kullatud plaatidega saadetakse tagasi neid endeid. Kas sa suudaksid iseennast maha lasta?
Mulle meeldib realistlikud tuleviku visioonid..kus mõni nõme vidin parem-edevam. Muidu sama "solk" ikka.
Kui vaid seda grimmi ei oleks..mis krdi valu oli Gordon Levitt teha pisut rohkem Bruce Willise nägu. Pean ikka ja jälle kordama et vaataja ei ole loll.
Kuda need ameeriklased oskavad oma lapsed nii hästi mängima panna? Keskmine eesti filmilaps on ikka suht algkooli tasemel selle ameerika mandri taseme ja materjali valikuga võrreldes.
Ka mina sõimaks 30 aastat noorema mina läbi. Juba ka ilma põhjuseta. Kui te kohtute 30 aastat vanema iseendaga kuulake mis tal öelda on. ootasin huvitavat filmi..tulemus oli isegi parem kui loota oskasin.
Kui vaid seda grimmi ei oleks.




Thursday, December 6, 2012

Ice Age: Continental Drift (2012)



http://www.imdb.com/title/tt1667889/?ref_=fn_al_tt_1

Ma tean..ma ise ka imestan et kuidas ma jaksan neid ämbreid kolistada. Miks see mees ometi "filme" ei hakka vaatama ja oma aega raiskab ette aimatava viletsusega.
Kunagi kukkusin ka Hesse juurest Ludlumi juurde ja ega tagasi ihkagi.
Ka Ice age loost saab teha tavalise teenage movie..kus teenage mammutid oma teenage asju ajavad. Koos Justin Bieberi tukkade ja keskooli laadse rivaalisemisega.
Kinoperemehed hõõrusid käsi juba ette..varsti tuleb koolivaheaeg ja varsti tuleb Ice Age..korras see kuu.
Ice age 4..see ise ei kõla juba ahvatlevalt (vastupidiselt Die hard 5'le..või kääbik 6'le). Isegi see "orav" kes oma tõruga madistab on muutunud tüütuks.
Ega lapsed pole lollid ju nad ikka aru saavad kui neile kehva pakutakse. Selline populaarsus on üürike.



Wednesday, December 5, 2012

The Dark Knight Rises (2012)



http://www.imdb.com/title/tt1345836/?ref_=fn_al_tt_1

Nolani triloogia viimane osa. Nolan on Gordon-Levitti mees..tegu kindlasti värskendava nähtusega Indie filmi ässa nöol klassikalises Hollywoodis. Ta oli seekord pandud tema jaoks mitte sobivasse osasse ja tuli sellest minu arust auga ka nüüd välja.
Batman ise aga kohgtub endasuguse maskis mehega kes ei suuda normaalselt rääkida. Batmani halbadel on loomulikult käes AK-47'ed.
Mõistmatuks jäi see et Batman madistab terve filmi teise hääl korisejaga ja lõpuks on vaja ikka vimka vaja sisse tuua et tegelikult oli ikka kurjem veel ka olemas. Milleks seda vaja oli? Sellel järgnes taas rida tekstilisi seletusi , et kes kelle poeg ja tütar on ja miks ta kedagi teist nii väga vihkab.
Tegu oli kindlasti triloogia nõrgima osaga. Sellega seoses jääb arusaamatuks üldine eufooria ja ülikõrged hinded.
See kuidas Gary Oldman kehva stsenaariumiga pusserdas ja oma tegelase tegevuse seletavad tektse juurde lisas. Veel juurde proogitud draama kuidas Alfred oma sisemist võitlusr't peab..kas jätta Batman maha , kelle elushoidmist ta oma primaarseks ülesandeks peab jne.
Maskis ja musklis tola oli tahumatu ja tüütu. Hästi sai hakkama catwoman. Kas tema tegelast sinna just vaja oli iseasi..aga Hathaway selgelt nautis seda mida ta teeb. Teine lemmik tegelane oli auahne politseiülem Matthew Modine.
Muusika..miskit seal oli ja saagis koguaeg kõrvus..häiris. Hea muusika on märkamatu või äratuntavalt meeldima hakkav.
Batman pole eöus nii paöju peksa saanud..ja lõpus olime tunnistajaks Robini sünnist-tekkest.
Ta ei olnud halb aga ma oleks tahtnud näha..ootasin paremat.