Saturday, March 31, 2012

The Thing (2011)

http://4.bp.blogspot.com/-zYaUAu-Vf8w/TwHHV9mmJaI/AAAAAAAAGCU/mSivLSzmtYs/s1600/the-thing-2011-04.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0905372/

Kohustuslik film. Maiuspala. Carpenteri 1982 aasta "The Thing" kuuldub vaieldamatult minu filmide absoluutsesse eliiti. Nüüd siis järg..ei pigem ette prelugu. Mis juhtus ennem Carpenteri thingi.
Jää seest kaevatakse välja elukas ja tassitakse Norra uurimisjaama. Pärast seda läheb kõik allamäge. Ahne teadlane tahab võtta proove ja aitab kaasa millegi jõleda vallale pääsemisele.
Kogu lugu oli tunduvalt parem kui ma ootasin. Samas ma ei ole küll ka kindlasti mitte kõige objektiivsem vaataja ja hinnangu andja "The Thingi" puhul. Suur aplaus tegijatele selle eest , et nad olidki norra jaama tarbeks otsinud terve pundi norra keelt kõnelavid ja norra näitlejaid. Põhjamaine nägu on Hollywoodis praegu moes nii ehk nii.
Loos mingit jokutamist ei ole..hakkame aga kohe ja kiiresti pihta. Meil on palju teha (inimesi vaja tappa). Veider on see Thingi fenomen..ma ei ole ei õudukate , limukate ega ehmatus filmide ausataja. Klassikaline kaasaaegne õudusfilm on minu repertuaarist juba mitu aastat täiesti kadunud-kõrvaldatud. Ometigi ma nautisin täiel rinnal.
Mõnus psühholoogiline thriller. Igaüks võib elukast nakatunud ja iseenda koopia olla. Armas oli vaadata kuidas inimese vallutanud ja moondunud viirus ei osanud inimese kehaga eriti miskit peale hakata..pea tolknes seal kus juhtus ja jäsemeid kasutas juhuslikult. Meeldiv on ka see et 2011 aastal toodetud film ei proovinud eriefektidega kindlasti 1982 aasta loole ära teha. Stilistikalt jäädi samaks. Mis 1982 nukkudega mängitud loole.
Lõpus ufos sahmerdamine läks veits käest ära ja tundus üleliigsena. Kuid otsad said ilusti kokku veetud kaks meest ajasidki loo lõpus helikopteriga mööda välja koera taga ameeriklaste jaama suunas.
Mul on hea meel et see film tehti.

http://2.bp.blogspot.com/-F3psw_wOuSU/T2cesShHqRI/AAAAAAAACv8/TTP1s7HlSbA/s1600/thething2011002.jpg
http://media.comicbookmovie.com/images/users/uploads/32634/thing4.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFgZARBlfo2wjplD4JuIpTSWcNHa79im3tr-AYpbo60Gozi0R0-_MvNdwEzVDb56eZqt9HZ-n_fGc7MNo-P6fvs2ONjCdp9oLiuhQ-o_er1wp9d8gz_pPgHYU-V-PUU_SBCiY5ylsKsNeF/s1600/The+Thing+2011+3.jpg
http://www.thesnipenews.com/thegutter/wp-content/uploads/2011/10/The-Thing.jpg

Cheung Gong 7 hou (CJ7) 2008

http://www.lifeofguangzhou.com/node_10/node_35/node_109/node_266/img/2008/02/14/120296107434087_2.jpg
http://www.imdb.com/title/tt0940709/

Lastefilm millele täiesti juhuslikult sattusin ja jäin vaatama. Ja mida edasi seda paremaks läks.
Kui film lõppes jooksin googeldama , et kurat mis see nüüd siis oli...selge..sama mehe tegu (Stephen Chow) kes tegi ka Kung Fu Hustle. Vaimukama kaklusfilmi ja Oskar Lutsu tagahoovis segu mis ma eales näinud. Stephen Chow teinud viimasel 10 aastal vaid kolm filmi..miks kurat nii vähe? Tema vaimukus, fantaasia ja stiil mulle väga meeldib.
Hämmastavam on loo juures see et kuis tuleb saastakanal Kanal2 selle peale et näidata meile pühapäeva päeval Stephen Chow lastefilmi. Samal ajal küllastab meid üle rahvuskanal ja muidu palju parema maitsega TV lapsi järjepidevalt saksamaal toodetud igavate muinasjutu lugudega.
Lugu kõõlus mõnusalt piiri peal ja erines paljuski meie tavapärasest laste filmi normidest...peategeleane poiss lootis imet ja abi koolitunnis saada isa leitud karvaselt koer-ufolt. Õnnetu loom ei osanud sellise tungiva palve peale muud teha kui poisile pihku sittuda.
Istus siis poiss tunnis kontrolltöö ees ja ootas et sitt ta peos miskit tegema hakkaks. Aga see oli vaid sitt. Lisaks veel juurde hunnik suurepäraseid üle keeratud karaktereid nii laste kui täsikasvanute hulgas.
Või ei olnudki see lastefilm?


http://static.thecia.com.au/reviews/c/cj7-0.jpg
http://desmond.imageshack.us/Himg837/scaled.php?server=837&filename=cj7m.jpg&res=medium
http://psp-video.org/videos/cheung-gong-7-hou-2008-orig-75058.jpeg

Friday, March 30, 2012

Shaun of the Dead (2004)

http://www.best-horror-movies.com/image-files/shaun-of-the-dead-zombie-group.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0365748/

Oli aeg reisida..mida lennukisse kaasa võtta. Miks mitte üks lõbus briti zombie film..mida ma kindlasti kunagi ammu olen ka näinud, kuigi eriti sellest miskit ei mäletanud.
Ei tea kas viga aastakäigus aga igal juhul tundus aastal 2012 ..2004 aasta film igavana ja mitte vaimukana. Kõik oli õige. tegelased olid üle keeratult grotesksed ja tüütud nagu peavadki sellistes filmides olema. Ometi ajasid laisk sõber ja tüütu targutaja mind täiesti marru. Isegi natuke piinlik on üleüldise heakskiidu foonil. Sellist "jättis külmaks" juttu kirjutada.
Kogupere zombie film. Mis läks teadmata põhjustel minu filmi mõnu närvidest mööda.
Lõpetuseks on vaja öelda et hea et see oli brittide film. Meeldivad näiteljad. Ameerika versioon sellest oleks olnud väljakannatamatu. Britilik näide oli see et pesapalli kurika asemel oli loomulikult kriketi kurikas.

http://www.thefilmpilgrim.com/wp-content/uploads/2011/10/Shaun-of-The-Dead.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgk0L8g2J7M6Dn3aaCbnV2-DnJUT1dQK5RdqKj3ikeXlgmp6bHj7nihxCN6ERWMfS-G8Kde3GMnJvBtYpUlbpdVH_5BuRHHO4285J1iI_Ad1T_tlNAFPpTpC6Pr1s5WW4FZ-E_YzxmeSDrh/s320/ShaunOfTheDead.jpg
http://www.cinemaisdope.com/news/films/shaunofthedead/shaunofthedead_2.jpg

Thursday, March 29, 2012

Schastye moe (My Joy) 2010

http://bombsite.powweb.com/wp-content/uploads/2010/10/MY-JOY-Photo-Credit-XXX-still-001-e1286298173320.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1646114/

Noor..täiesti normaalne rekkamees läheb lubjakoormat viima ühest venemaa-ukarina otsast teise. Kuid kolm külajoodikut rikastumise tuhinas-lootuses annavad talle kuskil pärapõrgus kaikaga vastu pead ja mees ja sinna samma küla lollina paigaliseks elama.
Hyper julm lugu. Oli hetki kus ..pidin kõrvale vaatama, mitte vere nägemise kartuses aga vastikusest mida inimene teisele teha võib. Valus oli vaadata sellist inimeste ülekohtust rappimist ja emotsionaalset vägistamist. Filmi esimeseks looks on vanamehe jutustus, kuidas jaamas patrulliv sõjaväelane peedistab ja tahab ilma jätta kogu maisest varast..mees kihutab libedikule kuuli kerre. Oli ka ainus positiivne boost vaatajale.
Kui imdb arvamusi lappasin siis põrkasin kahele vihasele naši aktivisti otsa..kes nimetas teost Ukraina natši propagandaks. Selline reaktsioon võttis sõnatuks.
Filmi sisse oli pandud tuntavalt küll mingi vimm ja viha. Miilits oligi siuke munn, kes jõllitas sulle otsa ja ütles mõnuga et ..pererõff budet..ja vahtisid perverse mõnuga pagassis dokumente otsiva naise perset. Kõik see lodevast igavusest.
Isegi eit kes sulle peategelasele-ullikesele peavarju annab kasutab ka tema su ära..müüb su auto maha ja kasutab sind vajadusel nikupukina.
Rez. oli mees kes asju läbi mõtles..tühja kaadrit ei olnud. Tegevusele suuresplaanis asi ei piirdunud taga toimus ka tavaliselt mõnus askeldamine..mis kisukus vägisi tähelepanu ka enda peale. Jube keeruline oli kõike hoomata.
Väikelinna turu kaader. Kaamera pandi käima ja filmiti..pikalt inimeste vahel liikudes ja nägudest portreesid salvestades. Siis hakkas kaamera jälitama läbi rahva tungivat pika mehe selga..see kadus põõsaste vahele. Kaamera leidis samal heinamaal ukerdava memme..ja jäi hetk hiljem omakorda temast maha peatuma kahe peeti limpsiva joodiku peale. Puhas ilu ja võimas tase.
Geniaalsed nirud toimivad dialoogid. Film oli meistriklass igast tehnilisest-filmilikust aspektist.
Painama jäävast julmusest ja vastikusest ei saa aga üle. See on film mida ma kindlasti ei vaata enam kunagi (sama juhtus minuga minevikus looga "Seven").
Raadiost kuulsin kuidas Vsevjov rääkis, kuidas venemaal reisimine võrdub pääsemis riskiga nagu sõduril kes sõtta läeb.
Filmi kõige arukam tegelase filosoofia oli...Et ära kurat roni sinna kuhu vaja ei ole Bljäät.
Sittagi sa muuta ei saa.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNLnd-cikozTyBoZk7WbzBNBqSk29I9RkAZI_5-H58XsQQA_r9kaHYL-sCB-hguY0H8tErhuaOKx6NyJZi8m8URJ_guzEg3Lh18m_aoZZOWn7MrW5nh10fv5RCYsmJxn9R23Dft9MBZis/s1600/my+joy.jpghttp://dryden.eastmanhouse.org/media/myjoy.jpg

Tuesday, March 27, 2012

Choyonghan kajok (Quiet Family) 1998

http://s3.amazonaws.com/auteurs_production/images/film/the-quiet-family/w448/the-quiet-family.jpg?1289458767

http://www.imdb.com/title/tt0188503/

Perekond avab mägedes võõrastemaja. Pühivad põrandad ära ja jäävad külalisi ootama. Küll moosib pereema matkajast noormeest et kui ta öömaja võtab aitab ta matkakaaslaselt neiult kindlasti keppi saada. Kuid noored jalutavad edasi.
Lõpuks oodatud külaised tulevad..kuid oh häda kõrvaline koht näikse tõmbavat elu lõpetada ihkavaid hulle külalisi. Kadunukesed tuleb kiiresti maha matta, muidu uusi ei tule. Kuid siis otsustatakse et tuleb mägedesse uus tee rajada..jälle vaja laibad välja kaevata ja ümber matta.
Kus juba on..sinna tuleb juurde. Küll õnnetusjuhtumeid ..küll mõrvasid.
Kui vanad pereisa ja pere ema proovivad näppudel kokku lugeda palju neil laipu juba on..muutuvad nende ilmed väga hämmingus inimeste nägudeks.
Ehe Lõuna-Korea komöödia..mida rahvas võis kinos täiel rinnal nautida. Tegevus ja ropp ..laipade lohistamine ja veidrad kohmakad realistlikud kaklusstseenid. Kõik oli üles võetud ja mängitud võõristavalt ja sündmustest üle olles.
Filmiga jooksis kaasa Pulp Fictionlik soundtrack. Rõõm oli näha Kang-Ho Songi nooremana. Juba siis on ikka tunda milline vägi selles mehes peidus. Mees kes valdab igat šanri.
Kui keeratigi kunagi ses loos naljade ja reaktsioonidega üle, siis see kõik oli andestav. Lõuna-Korea filmi nime all on teatud kvaliteedi märk.

http://img227.imageshack.us/img227/183/030dn.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyhsdlP0dL-j7M1z7vVa_EkB_wBdzwqwWyO9cLxLx7x17GFxPyjKPtzzLeqJGKoA090AYqdIvXuz4Ndf6UlfNdXh4PqOhL1nOuddf21sOgQyK3qPludVtfWCKbg3x0B0XMW5vVOPeVvnw/s400/1.jpg

Monday, March 26, 2012

X-Men: First Class (2011)

http://screencrave.frsucrave.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2011/01/X-Men-First-Class-The-Gangs-All-Here-19-1-11-kc.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1270798/


Kohustuslik film. Kui X-Men oma esimese looga välja tuli osutus see edukaimaks kui tegijad iial loota võisid. Nüüd üle 10 aasta filjem leidub ikka veel tegijate jaoks miskit, mida taas lahjendatult ja vaatajatele ette kallata.
Käisid ringi need friigid-mutandid ja muretsesid ainult selle pärast kes kellega saab ja tahab ühte kampa heita. Teeme kamba vallutamne maailma..teeme kamba päästame maailma. Kogu see tegevus muutus juba üsna naeruväärseks.
Film mis oli tehtud lollidele ..ette ja taha ära nämmutamine. Nagu imbetsill oli olla seda vaadates.
Sigade lahe teema millesse pressiti pea lahing ka ei toiminud.
Film tundis endal ka kohustuse koormat kõik asjad ära rääkida ja selgitada. Ei jõudnud ära oodata mil Xavier ratastooli maandub ja nad kooli avavad.
Kellele ja millepärast see Pre show tehtud oli..vat ei tea.
Parima osaga sai maha Wolwerine..keda prooviti ka kaasata järjekordsesse maailma päästmis klubisse. Ütles lihtsalt Xavierile ..Fuck Off! Seda sama mõtlen ka mina selle filmi kohta.


http://www.flickdirect.com/images/movies/x-men-first-class/x-men-first-class_4.jpghttp://spinoff.comicbookresources.com/wp-content/uploads/2011/01/xmen-fc-bacon-jones.jpg
http://thisguyoverhere.com/wp-content/uploads/2011/09/X-Men-First-Class-2011-Michael-Fassbender.jpg

Sunday, March 25, 2012

Elena (2011)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2ynU_t3SujcDRIc57Hs54zYOPiexK8KSN7QyO8T2ywiuAd0VQvYI8gs_Y6aRIuhFG1alX22iW54Gz7wEZPCd3jgow1TPxvcdcBs_TltVg8z9NLb2UWMU0VZjJHpXs86qFwOaad59L4s5A/s1600/elena_MAIN.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1925421/

Ma lubasin endale et teen veidike kaotatut tagasi ja vaatan paar tunnustatumat vene filmi vahepeal ära. Et taas kinnitada kinnitatud ..kui head nad on.
Elena. Lugu meditsiiniõest, kes abiellub pururikka endise patseindiga ja elab temaga koos hyper modernses korteris. Samas lohiseb Elenal järgi poeg ..kes ei suuda kuidagi oma veninud dressipükstest ja kitsas köögis joodavatest õlle mõnudest välja rabeleda. Poeg kes nõuab oma emalt üha enam ja enam. Ja ei saa üldse aru Eiśt..olgu see nii õigustatud kui tahes.
Minu veregrupiga film..rahulik Kaurismäkilik kaamera, kus mitte kaamera ei aja näitlejat taga..vaid elab oma elu ja näitleja jalutab..mahub aegajalt ilusti sinna sisse. Jube mõnus vaheldus selleisele tõmblevale kalasilmkaamerale mida nägin "Fallen Angelsi" loos äsja. Filmi esimene kaader jälgib raagus puud ja aega tal on..ootab kuskil 30 sekundit et sinna saabuks kaaren ennast soputama. Ma ei pea sellist pausi tehniliseks-pingutatud kunstiks. Vaid reaalseks ..hea maitsega silmaks. Filmis kasutatakse kas Philip Glassi või siis temale väga sarnast muusikat. Mis on küll seekord küsitavaks väärtuseks kui plussiks.
Enamus filmis toimub selle sisus..ja hargneb välja ..ilusti väljapeetud dialoogides. Vaataja saab rahulikult otsustada kumba poolt ta enda jaoks valib. Kõik esinevad ilusti. Isegi looder poeg, kes hädas et igakord kui naisega voodis vähkreb tal laps ka tuleb oludesse kus lapsi juurde saada suht kuridegelik tegu. Poeg kes ei vääriks ..ega tahaks nagu endale tavalist tööd. Parem mängib arvutimäne ei ootab oma elu võimalust. Poja aknast avanev vaade tuumajaama kortsendele oli minu jaoks marginaalne liialdus...see geto kus ta elas oli ilma selletagi kole.
Kõigele õudusele vaatamata on venemaal säilinud veel kodust kasvatust..ukse taga sülitavad kaagid mitte ei saada sind perse..ega nõmetse..silmitsedes sind kui võimalikku ohvrit vaid tervitavad ka vanainimest.
Ma pole filmi vaadates nii kungi veel rabatud olnud ülekohtust ühe tegelase suhtes , kui paratamatud looserid arutasid et kus kohast tuleks sein maha võtta (selle tunde absoluutne max. saabus järgmises "My Joy" filmis). Venelased armutud, nad ei halasta vaatajale..ega ime välja kuskilt happy endi, kus seda võimalik saavutada pole.
Veri osutus seekord paksemaks kui vesi. Rez. oli geenius. Ja vene näitleja..uhuhh.

http://3.bp.blogspot.com/-FlyjEIU_ZBE/TyDWzbX0P5I/AAAAAAAABUw/40svL_WWBV4/s1600/Elena4.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-ewebaTShWRc/TyDWiomZouI/AAAAAAAABUo/v3tnwUmw5tw/s1600/Elena2.jpg
http://lyhiyhendused.files.wordpress.com/2012/01/elena_2011_.jpg

Tuesday, March 20, 2012

Machine Gun Preacher (2011)




Väga ebastabiilne film. Koll tuleb vanglast välja ..ja esimesel tunnil kodus suudab naisega tülli minna, kuna see on loobunud strippari ametist ja endale teise töökoha leidnud.
Pärast ühte joomingu-narko trippi on hommikul me kangelasel jube sitt olla ja siis ta leiab jumala. Läheb naisega koos Jehoova tunnistajate kirikusse..kuulavad jeesuse poppi ja siis saavad oma usule ka kinnituse. Ehmatusega märkate ..et teiega ei tehtagi nalja.
Missionär läheb aafrikasse ja põrkab seal vastamisi kodusõja ja etnilise puhastusega. Loom temas saab laigulised selga panna ja aruandmata tapma taas hakata. Vahepeal käib kodus sõimamas inimesi enda ehitatud kirikus ja raha juurde nuiamas ja siis missioonile tagasi, pahasid neegreid tapma.
Teada reegel elust..ära mine raha küsima kunagi hyber rikaste käest. Nemad on piisavalt karastunud ja kalgid et sulle seda mitte anda.
Vaata kindlasti tiitrid lõpuni ..sellega paraleelselt jookseb uus film. Sellest kangelasest endast kellest lugu tehtud on. Kes osutub ülekaaluliseks pikaro vuntisega laigulistes militaar friigiks. Kes topib enda kabuuridesse liiga suuri Magnumeid. Ässab ühte kätt kasutades pumppüssiga prügihunnikuid kõmmutades. Kah mul kangelane. Kui lugu uskuda , siis mina suudan talle diagnoosi panna küll..ega temast usu meest saanud elab oma endist mineviku lihtsalt teise kanalisse välja. Haige mees. Ma saan aru et teeb kasuliku tööd..kuid ta ise vajaks hoopis abi.
Filmi korralikuma osa teeb "Sheleri" äss Michael Shannon.
Ehmatusega avastasin et film oli 2h pikk. Liiga palju. Subjektiivne..ebastabiilne, liiga ameerikalik film.

Monday, March 19, 2012

That's What I Am (2011)



Indilik lugu 60 ndatest. , kus kirjanduse õpetaja Ed Harris (kes teeb väga ilusa rolli) määrab ühele poisile klassi heidku ja jumala nalja paariliseks essee kirjutamisel. Poisi kel hiigel suured kõrvad..meeletu kasv..ja tulipunane pea. Jumal asemele pannud kuhjaga andekust..lauluhäält , vaprust ja õiglusmeelt.
Mulle tundub endiselt see periood ajaloos kuidagi helge ja kuldne. Ameerikas tehi imeilusaid autosid..kõigil olid uued telekad ja ilusad ümmargused külmkapid. Koolivägivald piirdus trussikute munadevahele tõmbamise , pükste veega märgamisega ja küspsite vargusetega.
Ajastu mil pereisa probleemiks-mureks oli see et kuradi hipid tänaval jonnivad et me Vietnamis kommunistidele säru ei saa teha ja peded kavatsevad hakata kurat meie lapsi õpetama. Ajastu mil oli normaalseks (narkootikumidest jm. kommetest vabaks) inimeseks kasvamise võimalus protsent kõvasti kõrgem.
Tore, helge, ilus film kuldsest ajast. Teatud kasvu eas noorukile võib see olla meeldivaks moraali tõstvaks õpetus looks.

Sunday, March 18, 2012

Pina (2011)



Filmi avastseen..kõhnusest pisut kole..lakitud peaga. 50'ndate alguses naine. Akodion kõhul paljal ihul ..suurtes koledastest meeste valgetes trussikutes loeb meile etüüdi.
Jeesus küll..oli mu esimene reaktsioon. Saksa teater..seda ma ju vihkan ja jälestan. Turbas aelemine..väänlemine .karjumine..paljad tissid..märjad inimesed. Olen seda elus ennem näinud ja välimäärajaga ka kergesti tuvastanud. Viimane oli selline kogemus lives NO99 Stalkeri proovides.
Modern tants ise on ohtlik asi. Ta on alati olnud kergelt intrigeeriv minu jaoks. Kuid igakord ma pean vaikselt endale ütlema vahele et ärgu ta seda laval nüüd seda tehku ..ja siis ta ikka teeb. Samas olen olnud ka vaimustuses leidlikest detailidest. Ma ei ole kindlasti mitte moderntantsule kerge publik..mind on kerge eemale peletada.
Peab vist olema Wim Wenders et leida selliseks filmiks rahad ja seda ka rahvast vaatama saada. Eestlane oma " Sinise kõrbe"..või oletatava Fine Five stuudio looga juba mööda festareid ei ralliks ja luksushotelle välja ei tehtaks.
Pina etendused ..lavad koos kujundusega ja valgused on täielik fantastika ja iludused. Ja Wenders on kahtlemata kõik visuaalse ime väga ilusti ülesse võtnud. Sellist juba valmis asja oli vist täiesti nauding ülesse võtta. Kõik oli olemas.Lavad oma väljapeetud halluse ja lihtsuega olid täis takistusi ..millega laval tantsijad said jageleda..toolid..pleksiklaasid..vesi..muld jne. Ma ei tea miks ..aga mind häirib alalti kui keegi läheb oma perfomancet tegema inimeste hulka tänavale või trammi, ujujatest täis basseini äärde. Pisut nagu kapist välja ronimise-tulemise tunne. Piinlikus tunne kaalub alati võimaliku kunstilise elamuse üle.
Samas oli filmis ka leitud uhkeid ruume kus tantse teha..suur akendega tühi korter. Pooleli olev ehitusplats..laoruum.
Pina lemmik trikk on keha mis ei alluks nagu inimese enda kontrollile ja juhib ennast ise ja hakkab meeltele vastu ja harib-kontrollib seda.
Pina oli enda ümber kogunud tantsijate trupi kes olid erineva tausta ja päritoluga..ja kui sa Pina juurde jäid siis seda lõpuni. Ta suutis juba sollidses eas sõber-tanstijad efektselt ära kasutada. See polnud mingi tavaline showtantsu värske liha festival. Pina nõudis neilt ikka palju enamat. Ja oli leidlik ja nakkav oma detailides.
Välklambi stopid olid geniaalsed..kui õudsad ja alasti näevad inimesed välklambi läraka valguse käes välja.
Modern tants tema eliit vormis.

Saturday, March 17, 2012

Duo luo tian shi (Fallen Angels) 1995




Vahelduseks ka midagi aasiast. Erilist põhjust pole olnud viimasel ajal aasia filmide arhiivis sorida et filmivaatamise tuju jälle heaks saada. Viimasel ajal korralike ja mind vähemalt intrigeerivate filmide jada mis mu ette sattunud olnud päris hea.
Hong Kongi toodang seekord...(kes veel ei tea siis tegelik aasia lemmik mul Lõuna-Korea film).
Filmi märksõna..moodne..uuslaine. Läänelik ja tõmblev. Miks küll meeldib lääne maailma kultuuritust ja lodevust importida soliidsesse kultuuriruumi. Me jälgime enamus aja kogu tegevust kalasilm objektiiviga.."unustasin statiivi koju kaameramehe" kaameraga. Tausaks on palju müra..raadiost, aknast , lennukitest ja telekast tulevat läänelikku müra.
Pilt on rohekas ja aknaraamid-uksepiidad viltused.
Filmi üheks peategelaseks palgamõrvar. Kes ütles et tema on laisk inimene ja talle ei meeldi mõelda..Las teised otsutavad tema eest ja ka ütlevad keda ta peab järgmisena tappa. Vaikne mees kes tõmbas ukse taga kopsud õhku täis ja kukkus kahest revast kõmmutama kõike mis ruumis liikus. Jättes ka enese saatuse samasuguse laiskuse hooleks. Kui pihta saan..siis keegi otsustas nii.
Tegelased ei võta suitsu suust ära..see on neil süües hambus..sikliga sõites..seksides.
Oli tugev püüd olla vaimukas ..leidlik ja mulle meeldida. Kui ometi ei läinud ma mingi valemiga käima ja ei uppunud filmi nagu mule meeldib.
Mulle ei meeldi elada moonutad pildiga rohelises veinipudelis.

Wednesday, March 14, 2012

Extremely Loud & Incredibly Close (2011)




Film hakkab toreda ideega. Et kui maaalla rajada samamoodi maalõhkujad, nagu ülal on pilvelõhkujad..siis saaks meeletut hulka surnuid kergemini ära mahutada.
Habras on me heaolu ühiskond..piisab väiksest tõukest kui meie telefoniliinid on juba ülekoormatud ja rahvas röövib poe tühjaks.
Algus on paljulubav..kuid siis juhtub 9/11 ja seda enam hakkab see "kalts" kõri ümber kokku kuivama. Siis saad aru kui vägivaldselt ja tehniliselt on see perekond meie jaoks koostatud. Miks ei võinud meie jaoks hambusse visata tavalisi ameeriklasi..miks Naiivsuper raamatu tegelase tüüpi autistlik-skisofreeniline üliandekas poiss ja tema super isa. Kui poiss meid teaduslike faktidega üle külvas ..pidi see meie karbi lahti kiskuma nagu teda kuulavatel vanematel inimestel. Seda ei juhtunud. Film muutus järjest tüütumaks ja tüütumaks. Miks oli ema rollis Sandra Bullock..kas minu diliirium või mitte aga kes nägi millegipärast välja nagu Michael Jackson ja ei sobinud üldse sinna rolli.
Kuid siis tuli õnneks Max von Sydow, kes oli oma olekuga ja rollisooritusega kogu olukorrast üle. Kes nautis vaat et commedia dell'arte sarnast esitust. Vanameister oleks võinud ka vabalt rääkides Oscaritele kandideerida.Miks ohjeldada seda mahlakat häält?..mis läheb neil koos Chritopher Leega järjest sügavamaks ja paremaks. Veelkord tuli tänada õnne näha "lives" selliseid vanamehi. Nad võivad ka vaid vaikselt nurgas istuda.
Lavastajad olid teinud karuteene ..nad olid plastiliin-andeka poisi üle võlli keeranud ja maas vähkrema ja kiunuma pannud. See muutus jube tüütuks.
Kui oli aeg filmile hinnang anda olin ma segaduses ja ei osanud seisukohta võtta.
Ameeriklase võib see higiseks võtta küll ja püstiseistes aplodeerima ja oscar ..oscar skandeerima küll. Postsotsialistliku maa murjanile nagu mina see nii ei mõju.
See oli parem 9/11 film kui Nicolas Cage paneeli all väänlemine..kuid parimaks pean ma endiselt teatrietenduse sarnast United 93'e.
Seda võiks täitsa mugandustega Draamateatri väikses saalis teha.

Saturday, March 10, 2012

Take Shelter (2011)



Mees hakkab nägema hirmsaid unenägusi lähenevast tormist. Vähe sellest unenäod tunduvad kanduvat vaikselt ka reaalsesse ellu üle ja saab peategelane saab ka selle kohta järjest rohkem vihjeid. Hakkab siis mees upgardema oma tormi punkrit. Mis toob kaasa töölt vallandamise..naise andestamatu viha ja küla hullu tiitli. Kui mees ühel hillbillyde koosolekutel proovib seletada külarahvale et torm tuleb , kas teie olete selleks valmistunud. Ei muuda see tema staatust sugugi paremaks.
Ühe rohkem proovitakse meid lavastaja poolt veenda et sobrame siin niisama skisofreeniku ajus. On ju ka mehe ema filmis skisofreenia haige.
Kuid lugu ise võta üha enam ja enam Donnie Darko mõõtmeid.
Stsenarist meile lõpus ka ei halasta annab rusikaga korralikult vastu vahtimist.
Suur kole mees keda ennem vist psühhopaate ja mõrvareid mängida saanud..on võõristav vaadata muretseva pereisa rollis. Näitlejad püsivad ilusti kuni lõpuni..selle õige , nö. tavalise ameerika tüüpi inimese raamides. Eit käib turul hangeldamas ja tal on eluks plaanid. Näägutab mehe kallal ja proovib teda mõista. Ilus ja naturaalne.
Film mis väärib teie tähelepanu.