Saturday, December 31, 2011

The Hangover Part II (2011)



Mina olin üks neist, kes Hangover esimest vaadates ei mõistnud mitte seda vaimustust mis filmi õmber rullus. Need kes tahavad asjalikku road-takistuste jada moviet vaadaku üle Sideways, Kaurismäki-Jarmuch lugusid, Fear and Lothing Las Vegas..või kasvõi Big Lebowskit. Mis šanrilt sama. Kõigele vaatamata võtsin ennast kokku et Part II ka ära vaadata. Millele arvatavasti joosti tormi kinodesse.
Kui rez. võis pidada filmivõõras inimene esimese osa järel vaimukaks ja originnalseks meheks. Siis teise osa puhul hr. Todd Philips enam vaeva ei viitsinud näha ja tegi sama filmi uuesti..teises kohas..suht samade takistuste jada ja samade tegelastega loo. Laulev Mike Tyson ei ole minu jaoks naljakas vaid hoopis õudne-õõvastav.
Lõppu veel peoga otsa kamulaga ameerika naiivseimat saadaolevat moraali, et sõprus on tegelt lahe.
Olen kohanud fsuht subjektiivseid aasta sitemate filmide nimekirju kus lugu ka paar korda esinenud. Asjal on ka pisut tõesti alust. Aga sileajulisele tiinekale võib see väide küll harja punaseks ajada. Tema jaoks oli see hea ..kergesti seeditav..sama hea..isegi parem kui eelmine..sest ma nägin seda täna. Kuid õnneks pole noore aju eriti pikem kui haugil. Avatar on juba Casablanca staatuses neil ammu. Juba lahe vana film.

Friday, December 30, 2011

Kill the Irishman (2011)



Šanr millel nüüdseks vanamehed Al Pacino, Paul Sorvino ja De Niro jt. Segased ajad ameerika ajaloos tegelikult lähitulevikus..kus linnasid-sadamaid valitsesid allilm ja nende alla kuuluvad ametiühingud. Ühele suurele-lollile iirlasele tehakse liiga ja annab ametiühingu bossile lihtsalt molli ja võtab ta tooli enda istumise alla.
Kõik läheb järjest paremini ja paremini..Kogu busines ka reaalses elus seisne selles et ega see lõbu kaua kesta, kui sa selle nimel tööd ei tee.
Verd hakkas voolama ja positiivsed-gängstrid said kõik järjest hukka. Film oli ilma igasuguse elegantsita..sellest vist johtus ka see et see maffia filmide hitiks ei saanud.
Sisu pisut lünklik..naistesse suhtumise suht Priit Pulleritslik.
Mind jättis suht külmaks. Isegi kui see suur loll Hoffarti tüüpi mees jõulude aeg oma kogukonnas kalkuneid jagas thank givingi ajal.
Samas oli tore vanu mehi taas rivis näha..Walken ja Val Kilmerit. Viimane oli ilusaks priskeks läinud ja meeldib mulle vanana üha enam.
Ajaviite viisakas lugu mis hitiks ei saanudki.