Saturday, October 31, 2009

Brüno (2009)

















See mees on minu jaoks liiga hull..sego. Mul on terve elu olnud probleem piinlikus meetriga..on jäänud mul vaatamata kõik eesti reality ja talendishowd..sest häbi sunib kanalit vahetama pärast 2 minutit. Jälestan ja imetlen eestlast kes neile saadetele sellised vaataja numbrid tekitanud on..
Bruno..kõik tingimused olid loodud, sest teadsin mis sealt tulema hakkab. Üksi kodus ..mina ja telekas ja pult kõvasti pihku pigistatud. Kui ta üksi või koos kaasnäitlejatga rõvetseb siis suht savi..(isegi naeran)..aga kui läeb "kottima" tänaval inimesi , siis lööb kramp kõhtu mulle. Ma ei kujuta ette kuidas saalitäied inimesed seda suutsid kinos koos ühes saalis vaadata. Nu igal juhul. kellele meeldib selle ei heida ette. Mees on vaimukas ja andekas see on fakt..vaid liiga pöörane minu jaoks.

The Keeper (2009)















Vanameister on tagasi. Seekord on ka stsenaarium mehe enda kirjutatud. Kõik oli nediselt vana ja hea...kui kiskuma kellegi pahaga hakkas tõmbas kaamera pilt uduseks ja rappus. Tal on endiselt maailma coolim püstoli hoidmis asend..enam ta ei jookse. Sest teab et see näeb välja naeruväärne. Nu igal juhul..pikka iga talle ..mina olen piisavalt loll et ta filme ka edaspidi vaadata. Tema on nagu kaasaegne Ed Wood. Kohutavalt produktiivne..sita tootja.

Wednesday, October 28, 2009

Max and Mary (2009)




















Multikas täiskavanutele. Austraalia tüdruk saadab huupi kirja aadressiraamatu järgi..kätte saab selle juudi 40 aastane poolhull "vanamees".
Plastiliinist inimesed..see juba ise toob meeldivaid mälestusi oma lapsepõlvest..ja multikatega tegemistest. Mille kallimaks filmiks sai Lennart Meri ja Arnold Rüütli valimisvõitluse lugu. Ja popimaks kindlasti baari stseen ühest varasemast filmist (p.s. üks produtsent tegi meist sinna lõpu kus kõik surma said). Seymour Hoffman ..karaternäitlejate kunn..tegi nii osavalt häält et mina teda sealt filmist ära ei tundnud.
Kogu lugu ise..julm..ja täiskasvanulik. mida jube veider vaadata-kuulata multikate juures. Stsenaarium hea..kvaliteetne. Tunnistan et filmi lõpus neelatasin pisara.

Battlestar Galactica: The Plan (2009)






















Film mis oleks võinud jääda vabalt tegemata. Filmil uhke rating aga seda aravatavasti tänu "kiimas" sarjafännidele. Lenne kes sarja vaadanud ei tundnud selgelt ennast hästi..niheles..lobises ja segas kogu aeg. Tema võrdlus..see nagu Hamlet ilma Hamletita. Kui pole Hamletit siis kraabima välja ka isa vaimu..ema ja Ofelia.
Küll ma pingutasin..aga ega ma eriti aru ei saanud , et mis seal täpselt toimub. Inimesi lennutati muudkui luugist välja..kõik proovisid kedagi tappa..vandenõu vandenõu otsas. Moraal ..armastus võidab kõik. Ok..nägemist. Kes sarja pole vaadanud neile ei soovita, kes on sarja vaadanud..neile ka ei soovita.

Tuesday, October 27, 2009

Surrogates (2009)


















Pekse või piinake aga mulle see meeldis. Ulmeka teema üldse väga lahe..andke aga velja veel. Väsimuse märke ei ole. Iga inimene maailmas valinud omale surrogaadi..(reeglina suurte tissidega ja pikkadega juustega naised..sportlikud mehed, kõigi vanus hästi säilinud 30 kandis).. Tegelik liha kamakas istub kodus toolis ..hommikumantlis ja kammimata js elab oma elu sealt.
Siis läeb aga jamaks..mulle hirmsasti meeldis..ahmsin lõpuni välja. Ja loomulikult daamid ja härrad meile esineb Bruce Willis..(mul temaga oma asi ajada).Teine hea film järjest..hea kuu!

Saturday, October 24, 2009

Moon (2009)






























Film mis on väärt palju rohkem tähelepanu, kui ta saanud on. Stsenaristidele peab au andma et kokku keeranud sellise uhke loo. Mis pani nii mõtlema, kui kaasa elama (hiljem lugesin välja et tegu kellegi Duncan Jonesi raamatu ainetel tehtud looga). Ma oleks nii tõbras küll et riputaks selle filmi Kosmose Odüsseia 2001 'ga ühte kasti. Geniaalne lugu. Ei tahaks kohe rohkem vihjeid anda sisu kohta, kuigi tahtmine on suur. Vaid nii palju et sealgi filmis olema superarvuti võrdluseks Hal 9000 ga..on seekord arvuti nimi Gerty (Kevin Spacey loeb)..ja vahelduseks ei ole arvuti ka kuri..vaid tahab kuni lõpuni aidata. Geniaalne film Sci-Fi fännidele solgi vahelduseks..head vaatamist. Mina vaatan seda mõni päev uuesti.

Up (2009)






















Kohe otsa veel üks lastekas-mutikas. Võrreldes merisigadega looga oli siin tegu ikka hoopis parema kvaliteediga ja maitsega. Vaatasin ahmides otast lõpuni..ja Braavo see tuli teil kindlasti kohe hästi välja. Film neille kellele meeldis Wall-E ..Robots jne..jne. Kvaliteet kraam. Vaimukas..andekas.

G-Force (2009)
























Rääkivad merisead kes on agendid..wow. Mulle pole kunagi rääkivate loomadega multikad meeldinud..see on nii Disney stuudio rida, et süda läeb sellest kergelt läikima. Nu igasugu "kõvasid" nägusid peale rääkinud nagu Nicolas Cage, Penelope Cruz..ainus kelle ära tundsin ja kes meelde jäi-meeldis oli siiski Buscemi..vinguv hamster. Suht mõttetu lugu,,Pixar ju tabas juba aastaid tagasi ära et ega lapsi ei tasu lollitada ja multikatega-lastekatega allahindlust teha.

Friday, October 23, 2009

Shrink (2009)

















Hea positiivne film.. Enamus aja filmis Spacey suitsetas kanepit ..aga ega see teda ümbritsev fucked up inimesed muud väärinudki. Kõik nad olid mingit moodi hullud. Tore tüüp oli leitud kanepi kaupmeheks. Kõik tegelased jooksid omavahel risti rästi kokku ja läbi ilma üksteisest välja tegemata. Mule see lugu vaata et väga meeldis..perse sisukus. Head näitlejatööd on lausa lust vaadata Robin Williamsi suts..tegi seda mida alati. Aga seekord ta mulle mõjus..üks elu parimaid episoode tema poolt. Avastasin filmi jooksul et ma olen nüüd juba nii vana et ma ei tahagi olla "staar".. Ma tahaks olla see vanamees kes kuskil kabinetis istub ja staarikulul elab..tema pealt teenib. Samuti ei taha ma olla tippsportlane vaid vana ront staadioni ja klubi omanik. Ajad ja põhimõtted muutuvad. Samuti olen jauranud viimasel ajal kaubanduse üle..minu jaoks on see kauplemine ja ostmine liiga ülepaisutatud,,see kõik peaks käima kuidagi palju lihtsamalt ja valutult. Ja nii palju inimesi ei tohks selle pealt vahelt teenida..see selleks.
Hea film..varu aega ja vaata ära. ..(koos naisega)

Hardwired (2009)
















Film mis esilinastus säätumarketi dvd riiulis.. Kui plakatid..plaadipealset vaatan siis isegi ei viitsitud Val Kilmerit pildistada koos grimmigi (mis iseenesest oli ise juba katastroof)..vad otsiti mõni vanem fotu välja.
Kehv..kehv..kehv..Val Kilmeri B filmide listis kõige sitem lugu. Kogu asjast jäigi mulje et teeme reklaamfilmi..Kuidas see välja näeb? Sci Fi..tulevik..valgus reklaamid ja reklaamid igal pool. Nu vabadussambast projekteerub Playboy jänes..Pepsi ikoon hõljub kordades läbi õhu (Coca-cola jäi seekord mängust välja)..ja kõige juurde teeme ka filmi juurde. Mingid kiibid, kuri türann jne. Peaasi ikka et reklaamilt kõvasti pappi saaks .Tajmahal..selle katusele maalime Gatorade.
Cuba Goldingi karjäär ka seal kus tarvis..alustas ju uhkelt tuukrifilmis ja Tom Cruisega mürades. Nüüd vanade peerude liigas.

Observe and Report (2009)





















Ma tegin seda jälle! Nagu oleks mulle Paul Blart ..mall cop ..või miskit sarnast ..sellest veel vähe olnud. Jälle kinnitus lugu sellest et paks ei tähenda seda et sa peaksid olema saamatu ja mitte armas. Kujutan ette kuidas eesti mandunud kinopublik siples naerust ridade vahel ja mul läks kõigest sellest süda pahaks. Luban et enam ei tee!

Thursday, October 22, 2009

Public Enemies (2009)























Pärast selle vaatamist olin ma natuke nõutu..ja ei osanud mitte kohe poolt valida..oli see nüüd hea või halb. Päris külmaks see ei jätnud.. mida rohkem ma vaatan filme 30 ndatest seda rohkem olen ma veendunud et tegu oli ühe koleda ajaga. Kus veri voolas ojadena ja majanduskriis laostas ülejäänud. SL Õhtulehe kommentaator ei jätaks seda juhust kasutamata ja lisaks et tegu hästi ajastud majanduskriisi võrdlusega (kuigi seda mainiti vaid korra teksti näol filmi päris alguses). Thompsoni kuulus automaat tärises ja palju.. J Edgar Hoover oli koostamas oma agentuuri ja kõik võtted oli G mennidel lubatud. Batman-Bale oli kohal..seekord suht jõuetult esinedes.
Johnny Depp oli oma tuntud headuses (kuid mitte midagi rohkemat). Ameeriklane läeb seda filmi vaatama lootes saada haritud tükikesest ameerika ajaloost..meie vaatame seda kui eilset verist ja ülepuhutud lugu. P.s. Johnny Depp peaks kätt proovima mõnes romantilises-komöödias..irw

The Taking of Pelham 1 2 3 (2009)
















Tony Scott taaelustas 74 aasta hitt filmi.. Mis tollal oli uudne oma tiheduse ja üleehituse poolest. 2000 ndates sisukusega juba naljalt ei üllata. List filmis ju uhke..Turturro (kes muide mängis täiesti normaalset inimest)..Denzel..Travolta..Gandolfini. Kes siis ikka tahaks Tony Scottile ei öelda..
Travoltalo oli antud coolim osa..olla kuri mees , kes kui endast välja läeb inimese ka maha laseb. Ometigi osutusid minu jaoks filmi staarideks Turturro ja eelkõige Denzel Washington..kes metroo friigina-nohikuna..suutis ilusti kenasti seda lõpuni välja hoida. Tema võlu on see et kui Elvis oli white man kes laulis nagu neeger siis tema neeger kes näitleb nagu white man. Ta on fantast..millegipärast kujutasin samas osas Russel Crowe ette..ei tea miks. Igatahes tema oleks kindalti sama tüütu olnud filmi lõpuks nagu selleks sai seekord Travolta..

It's All Gone Pete Tong (2004)




















Ibiza..joodikute..keppijate ja prassijate paradiis. Kick ass DJ kes kümme aastat ujunud..rahas..viskis..kokas jääb kurdiks. Muidugi ei taha keegi teda enam pärast seda tunda..aga kui sa oled kümme aastat tümakat teinud..siis üht teist ikka veres-refleksides alles. Kurt DJ ei jäta asja niisama.
Tegijad inglased ja see tuleb kogu filmile vaid kasuks..näide




















ülal pildil on koka-kährik kellega DJ artist kakleb kodus..ja kes hoovis talle labidatäie kokat näkku virutab. Kes jonnib ja kallale tuleb kui mees otsustab mõnda aega kuival olla.
Kõike võetakse kergelt-inglaslikult. Samas okse tundub nii ehtne..toredad austria Rammstein-light tüüpi pede poisid,kes tal stuudios kükitavad. Peaosatäitja oli tubli. Lisaks veel lekeeratud produtsendi tüüp.
Uhke show lõpus..mulle see lugu meeldis.


Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)

















Kui nad omal ajal tegid Shrek 2 siis rahvas rõõmustas..et näe teine osa tehti kahh. Et ka kolmas tehti seda eriti enam ei mäletata. Alguse orav-rebane-mis iganes tõrujant..see mõjub juba nagu Tommy ja Jerry..Kord sõitsin rongiga tartu ..ja telekas näitas 4 tundi järjest eelpool nimetatud multikat. Ausalt sõbrad mul pea valutas kui ma rongilt maha astusin. Tegijatele miskit heita ei saa..tehakse kvaliteet multikat endiselt..ja "nunnumeeter" laksab nii mõnigi kord põhja. Kuid kõik see on juba olnud minu jaoks. Kui Shrek ennast kolme osaga totaalselt ammendas siis Jääaja puhul veel õhus õhkõrn võimalus et neid üks veel tulemas on. Tore..naersin korda paar. Mõnel lapsel taas Jääaja plakat toa ukse peal.

Wednesday, October 21, 2009

Blood: The Last Vampire (2009)






















Kui nüüd õieti aru sain siis ennem seda sellenimeline multikas olemas olnud. Andkem mulle andeks aga mulle see isegi pisut meeldis..II maailmasõja lõpufaas ..jaapan. Lahedad CSI mehed.. Ja kaunikesti ilus vaadata neiu mõõgaga..kes kühveldab vapiiridelt jäsemeid vasakult ja paremalt. Oli kahtlemata ilusama mõõgahoiakuga kui killbilly chickid.. Raha eriti filmi tegemiseks ei olnud ..seega jäid efektid niruks, aga annan selle raudselt andeks. Et lendlevad "asjad" olid nagu Napoleon Dynamite joonistatud. Tore ajastu ..pisut Bladerunnerlik atmosfäär. Täielik solk film , mis mulle siiski positiivse mulje jättis.

Sunday, October 18, 2009

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)























Harry Potter tembutab jälle.. Oleme juba jõudnud ära unustada et noorukite võlurite jõugu produktsioon kuskil hullab ja ikka ja jälle meile uue Harry Potteri loo toodab. Aga ega mul miskit selle vastu pole..andke minna..vaatan igal juhul ära. Kuigi kogu teema nagu pisut "moest" välja vajunud.
Kahjuks ei ole noortest teab mis näitlejaid sirgunud..vanad ässad tevad selle töö nende ümbert ära. Mida kiitma pean on aga kunstnikku ja operaatorit ..vaated ..nurgad..toonid olid väga ilusad. Harry on kuidagi kängu jäänud ja kogu maailm on temast nii otseselt kui kaudselt suuremaks-pikemaks kasvanud.

Saturday, October 17, 2009

Black Sheep (2006)





















Pisut nooremana oleks selline verine ..mustast huumorist kubisev soolikate venitamis lugu mulle hirmasti meeldinud. Nüüd vist pisut vanemaks saanud..vaatasin suht tuimalt selle loo algusest lõpuni ära..aga ei kahetse põrmugi..lõpp oli efektne.
Ülimalt hea meel et Uus Meremaalt ikka selliseid lugusid tuleb..mulle nende rütm ja temperament istub.
Kahlemata jääb endiseks selle šanri soosikuks sel aastal Norra kaotsi läinud natsi-zombi üksus mägedes.
Aga lamba loo võib täiesti ära vaadata..võtke seda nagu kogupere filmi. Ja jällegi eesti filmitudengile..kuidas piisab kolmest lamba kostüümist,ämbritäis verd, ühest veoautost ja muru künkast et film valmis teha.

Wednesday, October 7, 2009

Hard Candy (2005)


















Lenne pani selle mulle telekasse käima ja läks ise magama. Muidugi vaatasin lõpuni. Kammerlik tükk mis sobiks väikse saali lavale..kaks tegelast. Pisut lonkav aga suht tihe dialoog. Üliarenunud sotsiaal tunnetusega tiinekas..uimastab arvatava perverdist fotograafi..ja kiusab teda mitu tundi reaalselt jutti. Asja võlu oligi selles et tegevus reaalajas..teatraalne lugu.
Kui feministid rõõmustavad ja plaksutavad siis sel hetkel olen mina kurb, kui mitte tõsine. Olgugi mees pervo..suutis ta olla filmis kordi rohkem inimene kui see tüütu -õiglane tiinekas. Kelle ma tahtsin vahepeal ise ära kägistada selles loos..
Nu võitis üks selle lahingu..mina sellega nõus ei olnud. 7/10 sellepärast et ta ajas mind ikka üksjagu närvi

The Thaw (2009)




http://www.imdb.com/title/tt1235448/

Normaalne inimene jalutaks selllistest filmidest kaarega mööda mis kohe peale valmimist Säästumarketi riiulis esilinastuvad. Teema oli lahe..mulle meeldib avarus ja artika ja veel lisaks jamad polaarjaamas. Miski viirus..Uuuhh! Now we talking..täpselt minu film. Ainus millega nad uhkeldada said olidki toredad vaated ..tühjus ja Val Kilmer. Eriti pööraseks ajasid mind filmi kaasatud naisnäitlejad..kes olid raudselt kellegi armukesed..ja mängisid nagu pornofilmi näitlejad. Lugu ise meeldis..muidugi tehti see kriitikute poolt pihuks ja põrmuks..aga sama saatus tabas ju ka omal ajal Carpenteri " The Thingi" ennem kui sellest kultusfilm sai.

Tuesday, October 6, 2009

Bloom Brothers (2008)


















Minu viimase aja tavapärase repertuaariga võrreldes oli tegu ikka päris kunstfilmiga. Näitleja trupp oli tore ...sisukus jättis soovida. Kõll väänati vasakult paremalt..ja proovii siis veel ka keskelt vaatajaid ninapidi vedada. Aga ma ei viitsinud sellesse süveneda. Olin niigi rahul peaosalise nelikuga. Ei miskit surematut linateost aga kvaliteet toodand igaljuhul.

G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)

























Üks kole lugu taas.. Korjatakse spetsnasi mehed baasi, kus veel spetsimad mehed. Kuskil maa all madistavad hiigelsuures baasis ja omavad tehnikad mida tavasõdur vaid unes näinud. No muidugi on ka kuri väga osav tehnikahuviline meesterahvas.
Niisiis plahvatab palju..kasutame palju kidzi. Lateksis naised kelle jalg kõrgele lendab, kui tahab vastu pead kellegile äsada. Mus ja valge ninja kes muust madinast erinevalt omavahel asju klaarivad kraad kangemal levelil. Lõpus jäeti kõik otsad lahti..We will be back. Oh jumal küll!

Sunday, October 4, 2009

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

















Niimoodi..jälle üks korralik ämber. Tiinekad usun et ütlevad peale filmi äggeee..ja siis veel lisaks Megan Fox oli niii iilus. Kellel aju aga herneterast suurem see hoidku eemale. Isegi kui sa oled efektide huviline..otsi endale lugu kus efektid oleks pisut rohkem sisuga haakuvad. Nu oli tehtud absoluutselt kõik et see asi ei tuleks hea välja..
Megan Foxi osa seisnes selles et ta käis vaid selleks et jõuda punkti B ja võtta uus seksikas - kuldlõikes poos. Et joostes tissid vappuksid. Nu oskarit selle eest ei saa..kroonika välismaa rubriiki võib olla küll. Tegelikult mees peaosaline LaBeouf mulle istub...siuke väike mõtetu mees ta filmist filmi aga kui lavastajat-käsikirja ei ole on ta täiesti kasutu-hambutu. Meeltu rasikamine Turturro näol..kes tegi oma asja ära ,aga sinna filmi see ei sobinud. Lõhuti meeletus koguses kultuurimälestusi Egiptuses..seega ka Lennelt saaks see lugu miinuse.
Laske New York õhku kui tahate filmis aga Mingi dünastia vaasi ärge puutuge ajaloota-kultuurita jänkid.