Monday, May 18, 2009

S. Darko (2009)

















Jaah te ei saa mitte asjast valesti aru..tegi Johny Darko nö. järjega..noorem õde suuremaks kasvanud ja satub pea samasse ajanihke olukorda nagu ta vend. Originaal Darko minu filmikataloogi üks pärle...vabandage väga..järg meenutas Johny Darkot aga ei olnud mitte selle vääriline..tore oli muss mis oli filmi valitud..andis sellele vähesele üht teist juurde.
Veider olukord..filmil pole mitte midagi viga aga kui selline geniaalsus ees laiutab, siis raske ..raske.

Sunday, May 17, 2009

My Bloody Valentine (2009)






















Kehvad ajad filiturul on ajanud mind sinnamaani et olen hakanud otsima tröösti õudukatest. Kuna mul 3d prille kahh kodus käepärast polnud siis vist läks see ettevõtmine ikka päris lörri..sest ega nad viitsinud suurt sisukuse kallal mässata kõik mida nad saavutada tahtsid oli arvatavasti sihitud nende samaste sini-punaste klaasidega prillide taha.. Ilma selle olukorras mõttetu ..klassikaline õudukas..kus õudne mitte ei olnud..ja keegi ei suutnud kukkumata ära joosta, või püstolist tabada kirkaga ringi lippavat kaevurikostüümis darth waderlikult koriseva mehe eest.

Saturday, May 9, 2009

Hunt for Gollum (2009)

















Sõrmuste isanda fännid tulid kokku ja tegid ise enda 40 minutise loo sõrmuste isanda..ei no kehva ta ikka oli. Aga tegemist oli lustiga, mis meeste silmist näha..Jeesuse lookiga mees kes mängid Aragorni käib ringi mõõgaga ja räägid Gandalfi ja teiste kuttidega.Stsenaarium olematu.
Võttepaigad head ja kõik mis võimalik kopeeritud Jacksoni eeposest..orkid nägid samuti head välja. Habemed olid viltesad mis Gandalfil ja ühel teisel juhuslikul metsalisele ette olid kleebitud.
Kui olete 40 minutit ära kannatanud, siis vaadakse veel viis..tiitrite ajal saate aru milliste meeste lustimisena tegu oli. Lõpus ka ütleb et see ei ole müügiks..iseendale tegime ja teile näitame..sõltumatu-sõltumatu film. Teeks omagi sõpradega sellise..mitte küll sõrmuste isanda vaid nu näiteks Star warsi.

Monday, May 4, 2009

Driven to Kill (2009)


















http://www.imdb.com/title/tt1227177/

Huvitav kui õudsaks saavad veel Seagali filmid minna et ma neid enam ei vaataks. See mees paneb mu taluvuse ikka proovile..nu iga aastaga läeb ta järjest priskemaks..ja värisev kaamera proovib kinni mätsida mehe rasvumist kui rüseluseks läeb. Sõber kord ütles..et Seagal lööb palju harvemini aga valusamini. Vähe sellest et ta enam kakelda ei viits ei suuda..siis nüüd ta enam ei viitsi ka rääkida..ei saa aru mis ta kähistab (seksi kähiseva häälega). Seekord mängib ta venelast Ruslani (krt. juba ajab naerma)..ja pursib raisk vene keelt, millest nu mitte midagi aru ei saa, vaid siis kui sisistab läbi hammaste "piderastõ". Ja mees jookseb 10 sekundit..seekord..see vaimustav vaatepilt. Taob mingi kaikaga mehele vastu pead ja hoiab coolilt kätt näo kaitseks..et verega ära ei määriks? Casting kohutav, ei ikka veel jubedam..muusika nagu saksa DDR pornokal..üldiselt kohutav. C kategooriasse kuuluv film..kindlasti küll viimaste aastate hitt temalt. Steven Seagali vaatan ma nõrkemiseni, kuni tal üks päev rasvunud süda üle ütleb ja selle sama sama nahkmantliga maetakse.

Sunday, May 3, 2009

What Doesn't Kill You (2008)



















Ma enam ei mõista mis mind vaevab. Nurisen viimasel ajal filmide ajastuse üle..näinud palju filme mis nagu oleks juba nähtud..vahetame nimed ära ja läeme edasi. Kõik ju kena Ruffalo and Fawke on suurepärased..lugu olemas. Kuid kõike seda olen ma juba nagu näinud..ja Scorsese ligi me päris ikka ei küündi.
Viimase aasta trend..kõik ilusad naised proovivad viimasel ajal oma oscareid teenida veidi räpakat inimest mängides..seekord Amanda Peet (peen nimi)..mängib kriminogeeni truud naiste ja laste ema..ei saa vist seekord oscarit..teine kord.

The Tale of Desperaux (2008)












Multikatega on filmistuudiootel sama lugu, mis tetaritel lastelavastustega. Auk  mis vajab täitmist..mis ülatav küll toob suure hulga raha sisse ja näitlejad (uhke list..Broderick, Hoffman, Watson, Cline, Macy etc.) kõik kohal..teatris sellepärast et pühapäevase etenduse punkt on topelt punkt..ja mängulusti kah.
Nii ka Hollywoodi staaridel.."easy money" ja saab vigurdada ilma et keegi pärast iriseks. Muidugi oli lugu visuaalselt imekena ja sisult lihtne..hea on hea..paha on paha..kole..ilus..kurb..paks..rõõmus jne. 
Kuid ega ist ka multikatel nii et ikka igakord ei sünni seda imet..nagu Walle, Robots, Shrek (esimene ikka)..jne. aga sellest pole midagi. Lapsed pea alati väga tänuväärne publik..ja "Lotte" on ikka väga hea lugu.

Saturday, May 2, 2009

The Spirit (2008)



















http://www.imdb.com/title/tt0831887/

Njahh..oleks ju labane öelda et keegi copys sin cityt aga ei tulnud välja ja sellega jutt lõpetada. Sin Cty oli ju vaimukas eks..kui tormasin nädal hiljem sellest dvd saama poest..pakuti soome keelse tõlkega versiooni (kuna teised kodu liikmed väljaspoolt Põhja-eesti soome Tv piirkonda , siis jäi see ost mul tegemata). Küsimusele et kas eesti keelset tuleb..Ei tule! ..no jahh. Viskasin siis pilgu nende riiulitel mis pakkuda veel on..ainus mis oli , oli 35 krooni peale allahinnatud "Das Boot"--ülejäänud oli solk.
Aga nüüd "Spirit"..casting list peen ja uhke..kuid no mitte ei saanud seda asja käima..jäi kuhugi loksuma "Max Pain'i" kanti. Samuti sitt stsenaarium..palju vigurdamist-poosetamist millest siiski asja ei saanud. Nu sellest oleks saanud aga kehv sisu ja paha ajastus (see kõik juba lähiminevikus korduvalt tehtud). Fiasko igaljuhul.

Friday, May 1, 2009

Franklyn (2008)


















Oli hea ikka küll! Mõtlesin et kas oli hea film..nu nii ummikus lihtsa jah- , ei vastusega küsimuse suhtes pole ma ammu olnud. Hästi korralikult tehtud lugu..väänatud sisuga, millest ma pikemalt rääkida ei tahaks ilma et asja ära rikuks. Film põrkab kahe erineva maailma vahel..alguses ei saa aru miks ta seda teeb..et asja huvitavamaks teha, kuid põhjus koorub poolest filmist välja ja see lihtne ja meeldiv. Tore näitlejate punt..
Mul on teatud kalduvus ennast meelitada lastud saada kui filmis kõik ei ole päris..kui miskit on üle keeratud..fantaseeritud. Sellega on väga kerge film perse keerata..aga kui õnnestub siis mina olen esimene kes plaksutab ..isegi keskmikku kuuluva filmi puhul.

Stone Of Destiny (2008)

















Kui eelmine oli Iirlaste lugu siis nüüd sotlaste kord... Tõestisündinud lugu kivikamakast mis Britannia kroonimistoolis sees..et toolil istujast saaks ka automaatselt sotlaste kuningas. Nimelt 50 aasta jõuludel pani kamp šoti radikaale selle sealt pihta ..sellest see lugu ongi. Hiljem Elisabeth II 53. ndal. sai kuningannaks kroonitud siis oli kivi omal kohal tagasi. šotlased küll vassivad et see et see võlts kivi..aga mine ja võta kinni. Mina neid šotlaste lugusid ammugi ei usu Loch Nessi elukas jne..jne.
Film oli tore..ilusti 50 ndate. atmösfäär..kena punapäine neiu (punane pea mu nõrkus)..Robert Carlyle..amatöörlik rööv..kus kõik läeb valesti ja on kuratlikult põnevusele üles ehitatud, et teeb Ocean 19'le ära. Tore film mis šoti koolinoorte hulgas vaata et kultuslugu ja rahvusliku patriotismi upitaja.